Γ. Ορφανός “Η επιχορήγηση των επενδυτικών σχεδίων αποτελεί ένεση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις”

1484394864
1484394864

Αλλες επτά επιταγές, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ σε εταιρείες, τα επενδυτικά σχέδια των οποίων εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο 3908/2011 και εγκρίθηκαν κατόπιν αξιολόγησης από την αρμόδια Διεύθυνση Περιφερειακής Αναπτυξιακής Πολιτικής του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης (ΥΜΑΘ), επέδωσε ο υπουργός, Γιώργος Ορφανός. Πρόκειται για τις εταιρείες «Βικτώρια ΑΕ», «Γ. Νίκου Α.Ε», «Αφοί Τόλκα», «Μητσιόπουλος-Τζιάκας Ο.Ε.», «Σπανός ΑΒΕΕΤ» και «Κρι-Κρι» που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης, της ενέργειας και της παραγωγής.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί καταφέραμε να κλείσουμε το 2014 με αυτό τον θετικό τρόπο. Έχουμε προετοιμάσει και το ξεκίνημα του 2015 ώστε να υπάρξουν περαιτέρω κονδύλια σε αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επεσήμανε πως η επιχορήγηση των επενδυτικών σχεδίων αποτελεί ένεση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις.           

 «Είναι πλεονέκτημα για το ΥΜΑΘ η διαχείριση του αναπτυξιακού νόμου, καθώς διαθέτουμε  ένα ανθρώπινο δυναμικό που ξέρει τι πρέπει να ελέγξει, που μπορεί να  αξιολογήσει και να χρηματοδοτήσει τις επιχειρηματικές δράσεις», τόνισε ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της «Σπανός ΑΒΕΕ», Μαρία Σπανού, υπογράμμισε πως οι επιχειρηματίες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ότι μπορούν να κάνουν διάφορα επενδυτικά σχέδια, με αρωγό το ΥΜΑΘ. «Αυτό είναι η ανάπτυξη στην πράξη για εμάς, καθώς μας βοηθούν να οραματιζόμαστε και να συνεχίσουμε να κάνουμε επενδύσεις», τόνισε η κ. Σπανού. Υπέρ της ενίσχυσης του μηχανισμού ελέγχου των επενδύσεων, τάχτηκε ο σύμβουλος των εταιρειών «Αφοί Τόλκα» και «Γ. Νίκου Α.Ε», Νίκος Παπαδόπουλος. «Συγχαρητήρια στον υπουργό και στα στελέχη του ΥΜΑΘ, διότι κατάφεραν να εξοικονομήσουν κονδύλια, ύψους 7,8 εκατ. ευρώ. Θεωρώ πως θα πρέπει να διατηρηθεί η υποδομή του ΥΜΑΘ στο κομμάτι των επενδύσεων», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.   

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ’ “Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα ακυρώσει το επερχόμενο πολιτικό αδιέξοδο”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Το 2015 να είναι καλύτερη χρονιά για τη χώρα”