Το ΥΜΑΘ επισκέφτηκε ο Κυβερνήτης των Λάϊονς Β. Ελλάδος-Κύπρου

1484395078
1484395078

Συνάντηση με τον κυβερνήτη του θέματος 117Β Βορείου Ελλάδος και Κύπρου Λάϊονς, Κλέων Παπαδόπουλο και μέλη της λέσχης Λάϊονς Θεσσαλονίκης είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Ο κ. Ορφανός ενημερώθηκε για την επικείμενη επίσκεψη του διεθνή προέδρου των Λάϊονς, Τζό Πρέστον στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2015 ενώ εξετάστηκε και το ζήτημα της συνεργασίας στην κατεύθυνση της προβολής των επίσημων ελληνικών θέσεων στα εθνικά θέματα.

«Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών στη σύνταξη ενός τρίπτυχου, το οποίο θα περιέχει τις θέσεις της Ελλάδας για την ιστορική πραγματικότητα της Μακεδονίας», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

«Στα διεθνή συνέδρια που συμμετέχουμε, δυστυχώς πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η Μακεδονία βρίσκεται στην Ελλάδα και πουθενά αλλού», δήλωσε, με την σειρά του ο κ. Παπαδόπουλος ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει οι Λάϊονς, στον τομέα της προληπτικής ιατρικής.  «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία κινητή μονάδα οφθαλμολογίας, την οποία θα χειρίζονται οι λέσχες Λάϊονς της Βόρειας Ελλάδος, καλύπτοντας τις ανάγκες πρόληψης όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.        

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε τις διενέξεις σε Ουκρανία και Συρία”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Εργαζόμαστε για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης”