Γ. Ορφανός “Η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων”

1484395060
1484395060

Την πεποίθηση ότι το 2015 θα μειωθεί η φορολογία στις επιχειρήσεις, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε στις Σέρρες η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), μετά το πέρας των εργασιών της γενικής συνέλευσης.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. «Είναι φανερό ότι η χρονιά που έρχεται, θα φέρει νέα δεδομένα στο θέμα της φορολογίας, καθώς κλείνουν οι συζητήσεις με την τρόϊκα», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ επισήμανε πως η κυβέρνηση πέτυχε να διεκπεραιώσει ζητήματα που πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν δύσκολο να διευθετηθούν. «Τέτοια είναι η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, η οποία ψηφίστηκε, δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

 Όσον αφορά τις επικείμενες αλλαγές στην επιμελητηριακή νομοθεσία, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε πως η λύση που προωθείται, μετά και την κατάργηση της υποχρεωτικής συνδρομής των επιχειρήσεων από 1η Ιανουαρίου του 2015, εντάσσεται στο πλαίσιο της βιωσιμότητας των επιμελητηρίων. «Ο ρόλος των επιμελητηρίων είναι καθοδηγητικός για τα μέλη σας, εξισορροπητικός προς την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς λειτουργείτε ως γέφυρα, η οποία μας βοηθά να προωθούμε κάποιες αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Ορφανός.

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η χώρα έχει ανάγκη από δράσεις που επενδύουν στη συλλογικότητα”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η διατήρηση της σταθερότητας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας”