Στο “μικροσκόπιο” της κυβέρνησης η υπόθεση της Hellenic Steel

1484395447
1484395447

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ελληνικής εταιρείας χάλυβα Hellenic Steel και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), είχε στο ΥΜΑΘ ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία της βιομηχανίας, η οποία απασχολεί σήμερα 300 άτομα. «Είναι φανερό ότι η μητρική  εταιρεία έχει τεράστια προβλήματα και μεταφέρει αυτά τα προβλήματα στη θυγατρική της», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν άλλες απώλειες σε εργατικό δυναμικό. «Το επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια για  να δοθεί απάντηση στο θέμα», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Την παρέμβαση της κυβέρνησης, ζήτησαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. «Είναι ανάγκη να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες για να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα στην κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική χαλυβουργία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.     

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Αναγκαία η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με το Κουβέϊτ”
Επόμενο άρθρο“Πράσινο φως” του ΥΜΑΘ για την αναβάθμιση 12 μεθοριακών σταθμών της Β. Ελλάδας