Παρουσία του ΥΜΑΘ, Γ. Ορφανού η σύσκεψη στο ΥΠ.ΑΝ. για την Hellenic Steel

1484395408
1484395408

Η υπόθεση της ελληνικής εταιρείας χάλυβα Hellenic Steel, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης (ΥΠ.ΑΝ.). Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ο επίτροπος της ιταλικής κυβέρνησης για την μητρική εταιρεία ILVA, Τζουζέπε Παρέλο, από την πλευρά της Hellenic Steel, ο διευθύνων σύμβουλος, Σέρτζιο Σπανταβέκια και ο οικονομικός διευθυντής, Έγκιλντο Ντέρτσι και εκ μέρους των εργαζομένων, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του σωματείου, Παναγιώτης Χατζάκος και Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ),  Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, καθώς και ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, Γιάννης Στεφανόπουλος.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την εισήγηση του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ορφανού, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της μητρικής εταιρείας που οδηγείται σε πτώχευση ενώ τόνισε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις λειτουργίας της θυγατρικής της εταιρείας,Hellenic Steel.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσαραμπουλίδης τάχτηκε υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας της ελληνικής εταιρείας χάλυβα και της διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις, ο  υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας περιέγραψε το πλαίσιο των δράσεων της κυβέρνησης για την λειτουργία της Hellenic Steel.