Παρουσία του ΥΜΑΘ, Γ. Ορφανού η σύσκεψη στο ΥΠ.ΑΝ. για την Hellenic Steel

1484395408
1484395408

Η υπόθεση της ελληνικής εταιρείας χάλυβα Hellenic Steel, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης (ΥΠ.ΑΝ.). Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ο επίτροπος της ιταλικής κυβέρνησης για την μητρική εταιρεία ILVA, Τζουζέπε Παρέλο, από την πλευρά της Hellenic Steel, ο διευθύνων σύμβουλος, Σέρτζιο Σπανταβέκια και ο οικονομικός διευθυντής, Έγκιλντο Ντέρτσι και εκ μέρους των εργαζομένων, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του σωματείου, Παναγιώτης Χατζάκος και Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ),  Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, καθώς και ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, Γιάννης Στεφανόπουλος.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την εισήγηση του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ορφανού, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της μητρικής εταιρείας που οδηγείται σε πτώχευση ενώ τόνισε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις λειτουργίας της θυγατρικής της εταιρείας,Hellenic Steel.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσαραμπουλίδης τάχτηκε υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας της ελληνικής εταιρείας χάλυβα και της διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις, ο  υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας περιέγραψε το πλαίσιο των δράσεων της κυβέρνησης για την λειτουργία της Hellenic Steel.

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ, Γ.ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ” ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ “ΜΙΚΡΟΥ ΝΤΑΒΟΣ” ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποτελεί πηγή έμπνευσης και ελπίδας”