Γ. Ορφανός “Τα ευρήματα της Αμφίπολης θα φέρουν την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος”

1484395476
1484395476

Την εκτίμηση ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης θα φέρουν την Ελλάδα  στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

 Όπως τόνισε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με το δήμαρχο Αμφίπολης Σερρών, Κωνσταντίνο Μελίτο, τα πρώτα μνημεία που ήρθαν στο φως είναι υψηλού χαρακτήρα από αρχιτεκτονικής πλευράς.

«Στις επαφές που είχα το τελευταίο διάστημα με ξένους αξιωματούχους, διαπίστωσα ότι το ενδιαφέρον για την Αμφίπολη ήταν τόσο έντονο που πραγματικά έλεγες ότι τους έχει εντυπωσιάσει», σημείωσε ο κ. Ορφανός ενώ συνέστησε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. «Παρά το γεγονός ότι το ΥΜΑΘ χρηματοδότησε τη διαδικασία των ανασκαφών στην Αμφίπολη, δεν επισκέφτηκα μέχρι σήμερα την περιοχή, διότι θεωρώ πως πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμφίπολης χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση για την περιοχή, τα αρχαιολογικά ευρήματα. «Θέλουμε να αναδείξουμε περισσότερο την περιοχή μας και τους αρχαιολογικούς χώρους και να δώσουμε ένα άλλο τόνο ανάπτυξης», επισήμανε ο κ. Μελίτος και ανακοίνωσε πως πρόθεση της διοίκησης του δήμου είναι να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου (masterplan) για την αναβάθμιση των υποδομών του. «Αυτό βέβαια προϋποθέτει να έχουμε τα δεδομένα των ανασκαφών και μετά να προβούμε σε οποιοδήποτε έργο», σημείωσε ο δήμαρχος Αμφίπολης.  

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η επένδυση στην εξειδίκευση και την καινοτομία θα αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η ΑΖΚ θα εξελιχθεί σε πόλο έλξης για επενδύσεις”