Γ. Ορφανός “Η επένδυση στην εξειδίκευση και την καινοτομία θα αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία”

1484395497
1484395497

Υπέρ της  ανάδειξης της εξειδίκευσης και της καινοτομίας σε κύριους άξονες της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας, τάχτηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά την διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το ΥΜΑΘ στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, η επένδυση στην εξειδίκευση και την καινοτομία μπορεί να συμβάλλει στην ουσιαστική αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. «Αυτό βέβαια προϋποθέτει και τη συνεργασία όλων, διότι η ανάπτυξη είναι εθνική υπόθεση», επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ αναφέρθηκε και στις διασυνοριακές δράσεις που συμμετέχει το ΥΜΑΘ.

 «Το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης υλοποιεί, ως επικεφαλής εταίρος, το έργο TRIGGER, σε συνεργασία με άλλους επτά φορείς από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, με βασικό στόχο να παρέχει καθοδήγηση σε αποφοίτους, σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), Δημήτρης Λακασάς, αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από την πρόσφατη παραχώρηση, έκτασης 60 στρεμμάτων στην περιοχή της Θέρμης για τη λειτουργία του πρώτου θύλακα.

Την εφαρμογή της καινοτομίας στη χρηματοδότηση, στα προϊόντα και στις διαδικασίες, πρότεινε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Νίκος Κομνηνός ενώ ο προϊστάμενος του τμήματος Συντονισμού και Αποτίμησης Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Προγραμματισμού της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, Παναγιώτης Χατζηνικολάου επισήμανε την ανάγκη προσαρμογής του εγχώριου εκπαιδευτικού συστήματος, στην κατεύθυνση των αναγκών της αγοράς εργασίας.

 

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα του ΥΜΑΘ για την έξυπνη εξειδίκευση στην 79η ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Τύπου για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας