Αλλάζουν όψη έξι χερσαίοι μεθοριακοί σταθμοί της Β. Ελλάδας

1484395471
1484395471

Το «πράσινο φως» για την αναβάθμιση των υποδομών έξι χερσαίων μεθοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας, δόθηκε με την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και των δήμων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σιντικής και Φλώρινας.

Ειδικότερα, η σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 525.000 ευρώ προβλέπει την ανάδειξη των υποδομών των μεθοριακών σταθμών Προμαχώνα, Κήπων, Ορμενίου, Καστανεών, Κυπρίνου και Νίκης.

 Όπως τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, στόχος είναι η αναβάθμιση των πυλών εισόδου της χώρας.

«Το ΥΜΑΘ έχει κάνει την προμελέτη αντιμετώπισης σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς, έγινε ο απαραίτητος προσυμβατικός έλεγχος και τώρα, οι αντίστοιχοι δήμοι αναλαμβάνουν να εκπονήσουν την οριστική μελέτη», τόνισε ο κ. Ορφανός και επισήμανε πως την εποπτεία του έργου θα έχει τριμελής επιτροπή. «Με παρέμβαση του πρωθυπουργού βρέθηκαν τα κονδύλια που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη σύμβαση με άλλους έξι δήμους», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

 

«Αλλάζει η εικόνα των πυλών εισόδου της χώρας»

 

Εξάλλου, την ικανοποίηση τους για την σύναψη της προγραμματικής σύμβασης για την αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών που βρίσκονται στα όρια των δήμων τους, εξέφρασαν οι τέσσερις δήμαρχοι. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης και τον πρωθυπουργό που έσκυψαν με ενδιαφέρον στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στους μεθοριακούς σταθμούς και ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και οι επόμενες φάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα των εισόδων της χώρας μας», δήλωσε ο δήμαρχος  Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης ενώ ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος σημείωσε πως ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αναβάθμιση του τελωνείου της Νίκης. «Είναι απαίτηση του λαού της Θράκης, του Έβρου, της Αλεξανδρούπολης και επιθυμία των αυτοδιοικητικών η αναβάθμιση του μεθοριακού σταθμού των Κήπων», τόνισε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης και ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης υπογράμμισε με την σειρά του πως το συγκεκριμένο έργο «πηγαίνει την χώρα εκεί που της αρμόζει».

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η επένδυση στην εξειδίκευση και την καινοτομία θα αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η ΑΖΚ θα εξελιχθεί σε πόλο έλξης για επενδύσεις”