Γ. Ορφανός “Το λιμάνι αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο για τη Θεσσαλονίκη”

1484395632
1484395632

 

Την πεποίθηση ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ Α.Ε., Στέλιο Αγγελούδη, ο κ. Ορφανός τάχτηκε υπέρ της συνεργασίας μεταξύ των φορέων της πόλης για την αξιοποίηση του λιμανιού. «Χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο, στο οποίο το λιμάνι θα είναι το κατεξοχήν «όπλο» της Θεσσαλονίκης για να βγει στην ευρύτερη περιοχή. Με τον τρόπο αυτό, επεκτείνεται η ενδοχώρα του, καθώς τα σύνορα πέφτουν, άρα λοιπόν αυξάνονται και οι δυνατότητες της πόλης», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ εκτίμησε πως το επόμενο διάστημα, θα είναι κρίσιμο για το μέλλον του λιμανιού.

«Θα είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με τον κ. Αγγελούδη  ώστε η ανάπτυξη να φέρει εργασία και έσοδα στην αγορά, διότι μέσω του λιμανιού, διακινούνται πολλά χρήματα. Άρα λοιπόν, αυτό θα το διεκδικήσουμε γιατί η Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστησε στην ιστορία επειδή αξιοποίησε το λιμάνι της», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Με την σειρά του, ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε στη θετική πορεία που καταγράφει ο κύκλος εργασιών της ΟΛΘ Α.Ε.. «Η συνάντηση συνέπεσε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εξαμήνου, η οποία φέρει το λιμάνι να τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης στη διακίνηση των κοντέϊνερ, αυξημένο κατά 13%, σε σχέση με πέρυσι και με ενισχυμένη κερδοφορία. Επιπλέον, το λιμάνι μετά τη σιδηροδρομική σύνδεση με τις χώρες της Βαλκανικής, αποκτά πλέον τον στρατηγικό ρόλο», επισήμανε ο κ. Αγγελούδης  και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την στάση του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης.

«Είναι κοντά στις προσπάθειες που κάνουμε, οι οποίες δεν είναι μόνο εταιρικές ή επιχειρηματικές, αλλά έχουν να κάνουν και με πρωτοβουλίες σε θέματα που αφορούν την πόλη, όπως είναι οι πολιτιστικές δραστηριότητες που υλοποιούμε, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ταυτότητας και κυρίως, τα περιβαλλοντικά μέτρα για τα οποία ο κ. Ορφανός έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία, τονίζοντας ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό που λειτουργεί με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε.        

 

«Απαράδεκτο γεγονός η ταλαιπωρία των επιβατών»   

 

Εξάλλου, με αφορμή  την ταλαιπωρία των επιβατών του πλοίου «European Express» που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λήμνος και παρέμεινε αγκυροβολημένο στο λιμάνι από το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός δήλωσε: «Είναι απαράδεκτη η τακτική που ακολουθεί η εταιρία να μην δίνει λύση σε θέματα που αφορούν τις δικές της υποχρεώσεις και να ταλαιπωρεί τους επιβάτες. Από την πλευρά μας, μεταφέραμε εκεί που πρέπει ότι απαιτούνται σύγχρονες και γρήγορες λύσεις».                                                                                                                                                                                                                                       

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του βουλευτή ΝΔ Σερρών, Μ. Βλάχβεη στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Αναγκαία η εμπέδωση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις”