Γ .Ορφανός “Το ανθρώπινο δυναμικό είναι το ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξη της Ελλάδας”

1484395618
1484395618

Την ανάγκη ανάληψης κοινών δράσεων που θα έχουν ως σημείο αναφοράς την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρο  Δερμεντζόπουλο.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα εκπαίδευσης και υποδομών και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Ορφανός επισήμανε πως το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές. «Έχουμε συμφωνήσει ότι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας είναι το πρώτο μας εργαλείο, είναι η μεγάλη μας δύναμη και αυτή τη δύναμη θέλουμε να την αξιοποιήσουμε. Συνεπώς, ο κύριος στόχος είναι να πάμε σε μια κοινή πορεία, με την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών το επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Επιπλέον, ο κ. Ορφανός ενημέρωσε τον κ. Δερμεντζόπουλο για τα 200 επενδυτικά σχέδια που εντάχθηκαν από το ΥΜΑΘ στον αναπτυξιακό νόμο. «Μεταξύ των περιοχών που θα πραγματοποιηθούν οι επενδύσεις, συνολικού ύψους 1,39 δισ. ευρώ είναι και η Θράκη ενώ πιστεύουμε ότι από το φθινόπωρο και μετά, θα υπάρχουν καλύτερες προοπτικές και στην ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.                                           

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. «Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα έχουν καλυφθεί τα κενά των καθηγητών, σε μεγάλο ποσοστό και εκτιμώ ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, το θέμα θα έχει κλείσει», τόνισε ο κ. Δερμεντζόπουλος και διαβεβαίωσε πως τα βιβλία είναι ήδη σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων εξήρε το έργο του ΥΜΑΘ. «Η εκτίμηση που έχω ως Θρακιώτης βουλευτής είναι ότι παράγει έργο, σε μια περίοδο που η χώρα μας το χρειάζεται, διότι είναι αναγκαίες οι επενδύσεις και οι νέες θέσεις εργασίας. Σε αυτό, ο Γιώργος Ορφανός είναι ικανός να το φέρει σε πέρας», υπογράμμισε ο κ. Δερμεντζόπουλος.

 

«Η Ελλάδα πληρώνει το τίμημα της ευρωπαϊκής πολιτικής»

 

Σε ερώτηση σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στην ελληνική οικονομία το εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά προϊόντα, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης δήλωσε πως η Ελλάδα, ως μέλος της Ε.Ε και της ευρωζώνης, ακολουθεί την ευρωπαϊκή πολιτική. «Ελπίζουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες», δήλωσε ο κ. Ορφανός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Παιδείας, υποστήριξε πως η χώρα μας πληρώνει το τίμημα της συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής. «Εκτιμώ όμως ότι λόγω των σχέσεων που αναπτύχθηκαν με την Ρωσία, τα τελευταία χρόνια, θα έχουμε λιγότερες επιπτώσεις από αυτές που περιμένουμε», σημείωσε ο κ. Δερμεντζόπουλος.                                                                              

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Ελλάδα και Βουλγαρία έχουν χαράξει αναπτυξιακή πορεία”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η αγορά της Χαλκιδικής έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά”