Γ. Ορφανός “Η Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού θα αναδειχθεί σε φάρο πολιτισμού”

1484395585
1484395585

Τη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού, στην  Κοζάνη εγκαινίασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός στον χαιρετισμό που απηύθυνε, η νέα εγκατάσταση αποτελεί ουσιαστικά την υλοποίηση του στόχου που είχαν θέσει εδώ και χρόνια, η διοίκηση, τα μέλη και οι φίλοι της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης.

«Το νεόδμητο κτίριο θα στεγάσει τις πολλαπλές δραστηριότητες του συλλόγου και είμαι πεπεισμένος πως θα αναδειχθεί σε φάρο πολιτισμού, όχι μόνο για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και για ολόκληρη την χώρα», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως από εδώ και πέρα, ξεκινάει ένα ταξίδι δημιουργικότητας λόγου και τέχνης.

«Σε μια εποχή όπου η ανάπτυξη αποτελεί το κύριο ζητούμενο για τη χώρα, θεωρώ πως εξίσου αναγκαία είναι και η διατήρηση των συνεκτικών δεσμών της κοινωνίας, όπως είναι η παράδοση, ο πολιτισμός και η γλώσσα», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός ενώ σημείωσε πως είναι πολύ σημαντική οποιαδήποτε πρωτοβουλία συμβάλλει στη δημιουργία νέων κοιτίδων πολιτισμού. 

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησαν οι μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος  και Ελασσώνος Χαρίτων ενώ  παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός  αγροτικής ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο υφυπουργός μεταφορών και δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης Κώστας Σανίδης.

 

Προηγούμενο άρθροΠαρουσία του Γ. Ορφανού οι εκδηλώσεις για τα εννιάμερα της Παναγίας στους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου
Επόμενο άρθροΤο ΥΜΑΘ θα επισκεφτεί ο υφυπουργός Εργασίας της Σερβίας