Γ. Ορφανός “Αναγκαία η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Σερβία”

1484395580
1484395580

Η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας στον τομέα του τουρισμού, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον Σέρβο υφυπουργό Εργασίας, Νέναντ Ιβανίσεβιτς.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, πρόθεση του ΥΜΑΘ είναι να συμβάλλει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Σερβία. «Πολλοί Σέρβοι επιλέγουν την Ελλάδα για τις θερινές τους διακοπές και ειδικότερα, τα παράλια της Χαλκιδικής, της Καβάλας και της Πιερίας.

Άρα, μας ενδιαφέρει η ενίσχυση αυτής της προσπάθειας και στο πλαίσιο αυτό, προετοιμαζόμαστε για το καλύτερο», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ αναφέρθηκε και στο διμερές ενδιαφέρον που υπάρχει για τη διατήρηση των στρατιωτικών κοιμητηρίων.

«Το ΥΜΑΘ θα συμμετάσχει  στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη σύσταση του Μακεδονικού Μετώπου, επειδή συνεκτιμούμε την ιδιαίτερη αναφορά που έχει η φίλη Σερβία σε αυτά τα γεγονότα», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιβανίσεβιτς αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην Ε.Ε. και στους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών. «Οι Σέρβοι επισκέπτονται μαζικά την Ελλάδα επειδή αισθάνονται πολύ φιλικά», τόνισε ο κ. Ιβανίσεβιτς.              

 

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού θα αναδειχθεί σε φάρο πολιτισμού”
Επόμενο άρθροΤην κοινοβουλευτική επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ενημέρωσε ο Γ. Ορφανός