Υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ ο λογοτεχνικός διαγωνισμός για νέους

1484395671
1484395671

Την συμμετοχή του ΥΜΑΘ στην διεξαγωγή του λογοτεχνικού διαγωνισμού  για νέους με θέμα τον αθλητισμό που διοργανώνει η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.), ανακοίνωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του Ε.Λ.Β.Ε., Άννα Φαχαντίδου, ο κ. Ορφανός δήλωσε ότι ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα στους νέους να καταθέσουν τις απόψεις τους για τον αθλητισμό και το αθλητικό ιδεώδες.

«Πιστεύω ότι τέτοιες δράσεις φέρνουν ανθρώπους που σκέπτονται πιο κοντά στο λαό και στους νέους και πιθανόν μέσα από αυτή την διαδικασία να προκύψουν νέοι λογοτέχνες», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά της, η κ. Φαχαντίδου επισήμανε πως η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από πολιτισμό. «Μας ενδιαφέρει η εξωστρέφεια στην πόλη, να δώσουμε ότι μπορούμε περισσότερο στον πολιτισμό.

Πρέπει να πάψει το φαινόμενο της καλλιτεχνικής μετανάστευσης στην Αθήνα και να καλλιεργήσουμε τον πολιτισμό στην πόλη μας και στην Βόρεια Ελλάδα, γενικότερα», υπογράμμισε η πρόεδρος του Ε.Λ.Β.Ε. και σημείωσε πως στόχος είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα φέρουν τους νέους πιο κοντά στη λογοτεχνία.

 

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Με την συνεργασία των εργαζομένων, η ΔΕΘ-HELEXPO θα γίνει πιο ανταγωνιστική”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Το ΥΜΑΘ θα στηρίξει δράσεις που προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη”