Γ. Ορφανός “Το ΥΜΑΘ θα στηρίξει δράσεις που προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη”

1484395660
1484395660

Στην έκδοση ενός τουριστικού οδηγού για τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΑΠΘ. Στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, οι δύο φοιτητές ενημέρωσαν τον κ. Ορφανό για την πρωτοβουλία τους και επισήμαναν ότι στόχος είναι η παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες για τα μνημεία της πόλης.

 «Θεωρήσαμε αναγκαίο όσοι επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη να έχουν μια εύληπτη πληροφορία έτσι ώστε να επιμηκυνθεί ο χρόνος παραμονής τους, γεγονός που θα σημάνει και περισσότερα έσοδα για τον τόπο», δήλωσε ο Σπύρος Θερμός. «Η προβολή, μεταξύ άλλων, των 15 μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, θα συμβάλλει στην τόνωση της τουριστικής και εμπορικής κίνησης της πόλης», σημείωσε ο  Νίκος Δήμου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης συνεχάρη τους δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές και επισήμανε πως το ΥΜΑΘ θα στηρίξει δράσεις που αναδεικνύουν την ιστορική διαδρομή της Θεσσαλονίκης. «Βρήκα εξαιρετική την ιδέα των δύο μεταπτυχιακών φοιτητών. Έρχονται να καλύψουν ένα κενό στην ενημέρωση των τουριστών που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αναζητούν σημεία αναφοράς της πόλης και με αυτό τον τουριστικό οδηγό, φαίνεται η διαχρονική της ιστορία», τόνισε ο κ. Ορφανός ενώ επισήμανε πως το επόμενο βήμα είναι η προώθηση καινοτόμων ιδεών. «Η νέα γενιά είναι πιο επιθετική σε τέτοια θέματα, άρα χρειάζεται και την ανάλογη στήριξη», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.       

                       

Προηγούμενο άρθροΥπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ ο λογοτεχνικός διαγωνισμός για νέους
Επόμενο άρθροΤο ΥΜΑΘ θα επισκεφτεί ο υπουργός Εργασίας της Σερβίας