Γ .Ορφανός “Να στηρίξουμε όσους επαγγελματίες άντεξαν στην κρίση”

1484395722
1484395722

Υπέρ της λήψης μέτρων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και στην φορολογική ελάφρυνση των επαγγελματιών, τάχτηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της επιχειρηματικότητας, κινείται σε δύο κατευθύνσεις. «Η μία θα δίνει τη δυνατότητα στον επιχειρηματία, μικρό ή μεγάλο, να αποπληρώσει σε πολλές δόσεις τις οφειλές που έχει στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η δεύτερη για την οποία συζητήσαμε και με τον κ. Μίχαλο, είναι η τόνωση της ρευστότητας, για την οποία αισιοδοξώ ότι από το φθινόπωρο και μετά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των τραπεζών και κυρίως η συμφωνία για το χρέος, θα υπάρχει η δυνατότητα για δανειοδότηση των επιχειρήσεων με μικρότερα επιτόκια», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός ενώ σημείωσε πως εξίσου σημαντική είναι η μείωση της φορολογίας, την οποία, όπως παρατήρησε, έχει εξαγγείλει ήδη ο πρωθυπουργός. «Χρειάζεται να δοθεί μια ισχυρή ανάσα σε αυτούς που κατάφεραν να αντέξουν και να δοθεί και ένα θετικό μήνυμα σε όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν», επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος  της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, δήλωσε πως τα ζητήματα που χρίζουν άμεσης λύσης είναι η έλλειψη της ρευστότητας και  οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του μικρομεσαίου επιχειρηματία, σε ότι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. «Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ζητήσαμε από τον υπουργό να συνδράμει στην προσπάθεια που καταβάλλεται, έτσι ώστε να υπάρχει ένα αίσιο τέλος, μια ευρυθμία στην αγορά για να μην αντιμετωπίσουμε δυσκολότερα προβλήματα στο άμεσο μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος.    

  

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η καινοτομία αποτελεί αναπτυξιακή λύση για να βγούμε από την κρίση”
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Γ .Ορφανού στην 113 Πτέρυγα Μάχης