Γ. Ορφανός “Η καινοτομία αποτελεί αναπτυξιακή λύση για να βγούμε από την κρίση”

1484395739
1484395739

Την πεποίθηση ότι μέσω της συλλογικής δράσης και της αξιοποίησης της τεχνολογίας, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

 Στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του 11ου διεθνούς συνεδρίου νανοτεχνολογίας  που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε στην αξία του NANOTEXNOLOGY 2014, ως επιστημονικό και οικονομικό γεγονός.

 “Δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης και κατ’ επέκταση εστίασης του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις δημιουργίες των ελληνικών ερευνητικών ομάδων, οι οποίες διακρίνονται για την καινοτομία και την τεχνολογική τους αρτιότητα”, τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Επιπλέον, ο κ. Ορφανός επισήμανε ότι το ΥΜΑΘ άναψε πρόσφατα το “πράσινο φως” σε 126 επενδυτικά σχέδια που αφορούν τους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, των υπηρεσιών και του πρωτογενούς τομέα, προϋπολογισμού 913 εκατ. ευρώ.

“Η υλοποίηση των δράσεων αυτών, θα συμβάλλει στη δημιουργία 550 άμεσων και 2000 έμμεσων θέσεων εργασίας”, υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και σημείωσε ότι η συνεργασία του ΥΜΑΘ με την Εγνατία Οδό και την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού διαδικτυακού τουριστικού οδηγού, “εντάσσεται στο πλαίσιο ανάδειξης της ελληνικής καινοτομίας, ως αναπτυξιακής λύσης που θα αποτελέσει το όχημα για να βγούμε από την κρίση”.      

  

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία ΥΜΑΘ-Εγνατίας Οδού-ΑΖΚ για την δημιουργία διαδικτυακού τουριστικού οδηγού
Επόμενο άρθροΓ .Ορφανός “Να στηρίξουμε όσους επαγγελματίες άντεξαν στην κρίση”