Γ. Ορφανός “Η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην Ε.Ε.”

1484395650
1484395650

Η ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην Ε.Ε. και η ανανέωση της συμφωνίας για τη διατήρηση των συμμαχικών νεκροταφείων του Ζέϊντελικ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον υπουργό Εργασίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν.

Ειδικότερα, ο κ. Ορφανός τόνισε πως πρόθεση της Ελλάδας είναι η ένταξη των χωρών της Βαλκανικής στην Ε.Ε.. «Η Σερβία είναι μια γειτονική χώρα, θέλουμε η ευρύτερη περιοχή να αποκτήσει τη δυναμική που της αναλογεί και γι’ αυτό η ελληνική κυβέρνηση είναι εκείνη που έκανε το μεγάλο βήμα ώστε η Σερβία να εισέλθει στην Ε.Ε.», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Όσον αφορά το θέμα των κοιμητηρίων του Ζέϊντελικ, ο κ. Ορφανός τάχτηκε υπέρ της σύναψης διακρατικής συμφωνίας με τη Σερβία ενώ ζήτησε τη συνδρομή του κ. Βούλιν στο θέμα της διάνοιξης της οδού Λαγκαδά, στο ύψος των συμμαχικών νεκροταφείων. «Ο Σέρβος υπουργός με διαβεβαίωσε ότι θα έχουμε το συντομότερο δυνατόν απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας του», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.          

«Χρωστάμε πολλά στην ελληνική κυβέρνηση»

Από την πλευρά του, ο κ. Βούλιν ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την υποστήριξη της στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην Ε. Ε. «Γνωρίζουμε ότι χρωστάμε πολλά στην ελληνική προεδρία γι’ αυτή την πορεία. Μεγαλύτερη σημασία έχει η θέση αρχών που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, σε ότι αφορά το θέμα της αναγνώρισης του Κοσσόβου», δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Εργασίας.

Σχετικά με το ζήτημα της συμφωνίας για τη διατήρηση των συμμαχικών νεκροταφείων, ο κ. Βούλιν εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί διμερής συμφωνία. «Φέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και σε αυτή την πολεμική σύρραξη, Έλληνες και Σέρβοι ήταν στην ίδια πλευρά. Θεωρούμε ότι οι σωροί των ηρώων που έπεσαν σε αυτή την κοινή πορεία, πρέπει να έχουν την ανάλογη φροντίδα», υπογράμμισε ο Σέρβος υπουργός.    

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του προέδρου του Α.Σ. Άρης στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, Γ.ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “TOBACCO CONSULTING”