Γ. Ορφανός “Για να πετύχεις πρέπει να έχεις στο μυαλό σου στη θυσία”

1484395781
1484395781

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 101η επέτειο από την απελευθέρωση της Δράμας παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Ορφανός παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δράμας, κ. Παύλου  και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της “Νίκης της Δράμας”.

Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης τόνισε πως το μήνυμα των “Ελευθερίων” είναι επίκαιρο και διαχρονικό. “Μας θυμίζουν τους αγώνες εκείνων που μπήκαν στη μάχη και μας δίνουν ένα παράδειγμα ότι για να πετύχεις πρέπει να έχεις το μυαλό σου στη θυσία”, τόνισε ο κ. Ορφανός και επισήμανε πως οι θυσίες των πολιτών και ιδίως των νέων, θα αντικατασταθούν από την πρόοδο. “Έχουμε υποχρέωση όχι μόνο στους εαυτούς μας αλλά και σε εκείνους που πάλεψαν για εμάς, άρα έχουμε υποχρέωση στη νέα γενιά”, υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο κ. Ορφανός κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους να αποδείξουν με τις πράξεις τους ότι αναγνωρίζουν αυτή την προσπάθεια. “Διεκδικούμε τώρα μια καλή συμφωνία για το χρέος και μια στροφή προς την ανάπτυξη”, σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.  

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Ήρθε η ώρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η εποχή των διαχωρισμών στη Θεσσαλονίκη είναι παρελθόν”