Γ. Ορφανός “Αναγκαίο το τραμ για τη Θεσσαλονίκη”

1484395689
1484395689

Την πεποίθηση ότι η δημιουργία δικτύου τραμ θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.  Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), Γιάννη Παλαιστή, ο κ. Ορφανός τάχτηκε υπέρ της κατασκευής του έργου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

«Η πόλη έχει ανάγκη τα επιμέρους μέσα μεταφοράς. Θεωρώ ότι το τραμ θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά στο Μετρό, άρα αθροίζουμε δυνάμεις», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την υλοποίηση του έργου.

«Πιστεύω ότι η συνεργασία μου με τον κ. Παλαιστή θα είναι άψογη και το συμφέρον των πολιτών είναι το κυρίαρχο στοιχείο που μας οδηγεί», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ παρέδωσε στον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης την μελέτη του τραμ και το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

«Εκτιμώ ότι ο κ. Ορφανός με την ευελιξία και τις τεχνοκρατικές ιδέες που έχει, θα ενσκήψει στα θέματα αυτά για να τα προχωρήσουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που τα έχει ανάγκη και η πόλη», δήλωσε ο κ. Παλαιστής. 

Προηγούμενο άρθροΟ γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Ο απόδημος Ελληνισμός επιτελεί σημαντικό εθνικό έργο”