Επίσκεψη της διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΚΜ στο ΥΜΑΘ

1484395725
1484395725

Η πορεία των έργων υποδομής στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τη διοίκηση του περιφερειακού τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ/ΤΚΜ).

 Ο κ. Ορφανός ενημέρωσε τα μέλη του προεδρείου του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τα 126 αναπτυξιακά προγράμματα του ΥΜΑΘ που εντάχθηκαν πρόσφατα στον αναπτυξιακό νόμο ενώ συζητήθηκαν και οι αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν, στο πλαίσιο του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) (2014-2020). «Κάναμε μια συζήτηση για τα έργα που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα, ώστε η περιοχή να αποκτήσει ένα δυναμικό ρόλο. Η προσπάθεια μας είναι η ανάπτυξη που φιλοδοξούμε ότι θα υπάρξει τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό χώρο να έχει πρωταγωνιστές τους μηχανικούς, καθώς είναι εκείνοι που έχουν τη γνώση και τη δυνατότητα υποστήριξης όλων αυτών των σχεδίων», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρης Μπίλλιας τάχτηκε υπέρ της επιτάχυνσης των αναπτυξιακών παρεμβάσεων σε έργα υποδομών, όπως είναι το μετρό, το λιμάνι, το Ρυθμιστικό, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και η ΔΕΘ. «Στόχος μας είναι να προχωρήσουν τα σχέδια που υπάρχουν, να υλοποιηθούν για να μπορέσει να ανασάνει η πόλη και να αναπτυχθεί», υπογράμμισε ο κ. Μπίλλιας.   

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η καινοτομία αποτελεί αναπτυξιακή λύση για να βγούμε από την κρίση”
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Γ .Ορφανού στην 113 Πτέρυγα Μάχης