Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ

1484395933
1484395933

Στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων στους Ιερούς του Έθνους μας αγώνες, που τελέστηκε με μέριμνα της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών στο στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Γ. Κατσάνη» στη Ρεντίνα, παραβρέθηκε την Κυριακή 01 Ιουνίου 2014 ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Μετά το ετήσιο μνημόσυνο ο Υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των Καταδρομέων που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπέρ της πατρίδας και του Έθνους, ενώ στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ιστορικό φορτίο που κουβαλούν στους ώμους τους οι Έλληνες Καταδρομείς.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός: «Η θυσία εκείνων που τίμησαν τον πράσινο μπερέ και “έπεσαν” επιτελώντας στο ακέραιο το εθνικό τους καθήκον, προασπίζοντας τα ιερά και τα όσια μας της πατρίδας μας, πρέπει να αποτελέσει φωτεινό φάρο για όλους τους Έλληνες και να λειτουργήσει ως εφαλτήριο εθνικής υπερηφάνειας. Από τη δική τους θυσία αντλούμε διδάγματα αρετής, θάρρους, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, γνωρίζοντας ότι μόνο αν διαθέτουμε ακλόνητη πίστη, αδούλωτο πνεύμα, και υψηλό φρόνημα, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να φυλάμε πραγματικά Θερμοπύλες. Οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών ενός ολόκληρου λαού και να διαβεβαιώσουμε τους αθάνατους Καταδρομείς μας ότι η υπέρτατη θυσία τους εξακολουθεί να ποτίζει τις ρίζες του δέντρου της εθνικής μας αξιοπρέπειας».

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”
Επόμενο άρθροΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: “Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ”