Γ. Ορφανός “Το ΚΘΒΕ πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα”

1484395825
1484395825

Οι δράσεις και οι επόμενοι στόχοι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ),  βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με την διοίκηση του ΚΘΒΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η διοίκηση του ΚΘΒΕ στον τομέα του πολιτισμού και εξέφρασε την στήριξη του υπουργείου  Μακεδονίας και Θράκης (ΥΜΑΘ) στις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, το επόμενο διάστημα. « Η υποστήριξη μας είναι σαφής γιατί προσβλέπουμε σε μια πρωταγωνιστική λειτουργία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, επειδή ακριβώς το κομμάτι του πολιτισμού είναι εκείνο το οποίο δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και επισήμανε πως πρέπει «να έχουμε καθαρό πνεύμα και την σκέψη μας σε αυτούς που δημιουργούν».   

Από την πλευρά τους ,η πρόεδρος, Μένη Λυσσαρίδου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος εκτίμησαν πως το ΥΜΑΘ θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.  «Τη χρονιά που πέρασε, το ΥΜΑΘ υπήρξε σταθερός και σημαντικός αρωγός του ΚΘΒΕ. Στήριξε το κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης και την περιοδεία σε 20 πόλεις με τεράστια επιτυχία σε ένα κοινό που διψά και του οφείλουμε ποιοτικό θέατρο», τόνισε η κ. Λυσσαρίδου και σημείωσε πως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος είναι ένας δυνατός πόλος πολιτισμού και ένα εργαλείο ανάπτυξης

 «Ο υπουργός, με παρελθόν που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές του πολιτισμού, είναι σίγουρο ότι θα σταθεί και πάλι στο πλάϊ μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία», δήλωσε ο κ. Βούρος.

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Έχουμε ανάγκη από διοργανώσεις που προβάλλουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό”
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Γ. Ορφανού με τη διοίκηση του ΣΒΒΕ