Γ. Ορφανός “Η ενίσχυση των οικονομικών δεσμών Ελλάδας-Τουρκίας επηρεάζει θετικά τις διμερείς σχέσεις”

1484395800
1484395800

Την πεποίθηση ότι η περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα επηρεάσει θετικά τις διμερείς σχέσεις, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο κ. Ορφανός τόνισε πως τα τελευταία χρόνια έχουν αναθερμανθεί οι εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που όπως σημείωσε, αποτυπώνεται τόσο στη σύναψη διμερών οικονομικών συμφωνιών, όσο και στο έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις.

 «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σημείο αναφοράς των οποίων είναι ο σεβασμός στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ιστορία των δύο λαών», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και σημείωσε πως είναι αναγκαία η αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από τη συμπληρωματικότητα των δύο οικονομιών.

«Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι διαμορφώνεται μια νέα αντίληψη, η οποία βάζει στην άκρη την καχυποψία του παρελθόντος και ανοίγει τον δρόμο στην ανάπτυξη, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας στο οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο», επισήμανε ο κ. Ορφανός.

 

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Κέντρο Διανομής της Lidl Hellas εγκαινίασε ο Γ. Ορφανός
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Ως Πολιτεία, οφείλουμε να επενδύσουμε στον άνθρωπο”