Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ”

1484396060
1484396060

Την Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε την Παρασκευή 07 Μαρτίου 2014 ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, προσκεκλημένος της σχολής του Ζαππείου για να παρακολουθήσει το 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν χορωδίες από την Ελλάδα, η χορωδία των μαθητών του Ζαππείου Λυκείου και η χορωδία του Ζωγράφειου Λυκείου.

Κατά την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη ο  κ. Καράογλου επισκέφθηκε το Φανάρι καθώς και τα τρία ομογενειακά σχολεία, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζωγράφειο και το Ζάππειο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τα παιδιά των Ελλήνων της ομογένειας που φοιτούν σε αυτά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης απένειμε τιμητικές διακρίσεις στις χορωδίες που συμμετείχαν στο 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ.

Όπως δήλωσε ο κ. Καράογλου απευθυνόμενος στο κοινό που γέμισε την αίθουσα τελετών του Ζάππειου Λυκείου: «Αποτελεί ξεχωριστή ευλογία για κάθε Έλληνα να επισκέπτεται την Πόλη των Πόλεων. Ιδιαίτερα για όλους εμάς που έλκουμε την καταγωγή μας από τις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού, κάθε επίσκεψη στον τόπο αυτό αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς. Είχα την τύχη να βρεθώ κοντά στην ελπίδα του Ελληνισμού της Πόλης, τη νεολαία των Ρωμιών που φυλά ακόμη Θερμοπύλες στην Κωνσταντινούπολη. Τόσο στο Ζάππειο, όσο και στο Ζωγράφειο αλλά και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, είδα έναν ελληνισμό περήφανο, που έχει μάθει να αντιστέκεται και να επιβιώνει με αξιοπρέπεια. Τα παιδιά αυτά πρέπει να παραμείνουν στην Πόλη για να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα του Γένους και ζωντανή τη μακραίωνη παρουσία του Ελληνισμού σε αυτήν».

 

Προηγούμενο άρθροΣΤΟ ΥΜΑΘ Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ κ. MASUO NISHIBAYASHI
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ “ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020”