Ο ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ “ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020”

ypes press002
ypes press002

Τις εργασίες της ενημερωτικής εκδήλωσης για το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακολούθησε σήμερα (Τρίτη 11 Μαρτίου 2014) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών, ο ΥΜΑΘ τόνισε ότι «έρευνα και καινοτομία σημαίνουν ανάπτυξη και απασχόληση» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην προσπάθεια να οικοδομηθεί μιας ισχυρότερη, πιο καινοτόμα και πιο ανταγωνιστική Ευρώπη η οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα επενδύει στην εκπαίδευση, θα οδηγεί τη νέα γενιά στο δρόμο της μελέτης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και της πληροφορικής και θα εργάζεται για βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς».

 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Καράογλου, αφού αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στην επανενεργοποίηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο εργαλείο επιστημονικής, τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας, εξέφρασε την άποψη ότι η ενίσχυση της συμμετοχής και ενσωμάτωσης των ελληνικών φορέων στο ευρωπαϊκό περιβάλλον με έργα έρευνας, είναι ικανή να δώσει στην πατρίδα μας την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε τομείς όπως η έρευνα, η τεχνολογία και η καινοτομία.

«Μέσα από την ενίσχυση του ερευνητικού μας δυναμικού δηλαδή», εξήγησε ο ΥΜΑΘ, «θέλουμε να κρατήσουμε στην Ελλάδα τους εξαιρετικούς μας επιστήμονες, να αναπτύξουμε νέες θέσεις εργασίας, να διασφαλίσουμε την απασχόληση και το 2020 όλοι να μιλούν πλέον για την καινοτόμα Ελλάδα και όχι για την Ελλάδα της κρίση».

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Καράογλου σημείωσε τα εξής: «Τώρα που η πατρίδα μας αφήνει πίσω της την κρίση, είναι ο κατάλληλος χρόνος να συνδέσουμε την ποιοτική εκπαίδευση με την παραγωγική δραστηριότητα, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Είναι ο κατάλληλος χρόνος να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας ως Έθνος και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για την Ελλάδα. Είναι ο κατάλληλος χρόνος να τονώσουμε την εξωστρέφεια και την παραγωγική διάθεση, να προβάλουμε την εφευρετικότητα και να αναδείξουμε την αριστεία, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που θα αξίζει στον τόπο μας και θα αρμόζει στις επόμενες γενιές».

Προηγούμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ”
Επόμενο άρθροΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ