Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΥΜΑΘ”

1484396094
1484396094

Ακόμη δυο επιταγές προκαταβολής επιχορήγησης, ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ και 164 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα, παρέδωσε σήμερα (Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στους εκπροσώπους των εταιρειών «Πόρτο Καρράς Τουριστική Τεχνική Βιομηχανική Α.Ε.» και «Παναγιώτης Ψάλτης και ΣΙΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί», μετά την αξιολόγηση των επενδυτικών τους σχεδίων από τη Διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ και την ένταξή τους στον επενδυτικό νόμο.

Η κυρία Άννα Μουρεσάν, εκπρόσωπος της εταιρείας «Πόρτο Καρράς»,  εξήγησε ότι το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ θα επενδυθεί για τον εκσυγχρονισμό του συγκροτήματος «Meliton» και τη δημιουργία ενός πάρκου νερού ώστε, όπως είπε, μέσα από αυτές τις εργασίες να αυξηθεί η τουριστική προσέλευση στο ξενοδοχειακό συγκρότημα και κατ’ επέκταση να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.  

Ο κ. Άγγελος Καρανικόλας από την πλευρά του, ως εκπρόσωπος της εταιρείας «Παναγιώτης Ψάλτης και ΣΙΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί» η οποία εδρεύει στη Νιγρίτα Σερρών, σημείωσε ότι η νεοσύστατη εταιρεία έχει ως αντικείμενο την παραγωγή εξειδικευμένου λογισμικού για τη διαχείριση χωματουργικών όγκων που παράγονται από διάφορα έργα (π.χ. οδοποιίας) και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που υφίσταται κάθε περιοχή από αυτές.

Στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ανέφερε ότι η υποβολή, ο έλεγχος, η αξιολόγηση και η τελική έγκριση των επενδυτικών σχεδίων στην αρμόδια διεύθυνση του ΥΜΑΘ εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και έθεσε ως στόχο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 να υπάρχει τελική απάντηση ένταξης ή όχι στον αναπτυξιακό νόμο σε όλες τις επενδυτικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί στη Διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης.

«Πιστεύω ότι ήδη κάτι έχει αρχίσει να κινείται σε επίπεδο ελληνικής οικονομίας, το κλίμα είναι πολύ βελτιωμένο και το επενδυτικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα μεγάλο. Εμείς εργαζόμαστε πυρετωδώς ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατόν χρόνο και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο ξεκίνημα νέων επιχειρήσεων, στον εκσυγχρονισμό παλαιότερων αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που είναι και το κύριο ζητούμενο σήμερα για την κοινωνία μας. Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στρώνει κόκκινο χαλί σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη Βόρεια Ελλάδα και περιμένουμε πολλά από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να αποκτήσει πιο παραγωγικό και ανταγωνιστικό προσανατολισμό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου.

Προηγούμενο άρθροΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Ο ΥΜΑΘ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
Επόμενο άρθροΤΟ ΥΜΑΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ