ΤΟ ΥΜΑΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

ypes press002
ypes press002

Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το πρόγραμμα τουριστικής προβολής και ενίσχυσης της Β. Ελλάδας και σε συνέχεια της πρόσφατης σύσκεψης που συγκάλεσε στο Διοικητήριο ο Υπουργός, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας «Holiday & Spa Expo», η οποία θα διεξαχθεί στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Βουλγαρικής πρωτεύουσας από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2014.

Ο Υπουργός, κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα παραβρεθεί στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10.00 το πρωί της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου 2014, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ελληνικού περιπτέρου και θα έχει προγραμματισμένες επαφές με τουριστικούς πράκτορες.

Ακόμη, στο πλαίσιο της ανάδειξης των τουριστικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μακεδονίας και της Θράκης, ο κ. Καράογλου θα  παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους της γειτονικής χώρας στις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Με αφορμή την παρουσία του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης στα εγκαίνια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της Σόφιας, ο Υπουργός δήλωσε τα εξής: «Πέρυσι το ΥΜΑΘ άνοιξε ένα καινούργιο κεφάλαιο στις τουριστικές σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας και δικαιώθηκε. Οι αφίξεις Βούλγαρων τουριστών στην πατρίδα μας άγγιξαν τις 500.000 ενισχύοντας σημαντικά τον τουρισμό αναψυχής,  η Χαλκιδική, η Πιερία, οι ακτές του Στρυμονικού Κόλπου και οι ακτές της Θράκης αναδείχθηκαν δεύτερος σημαντικότερος προορισμός στις προτιμήσεις των Βούλγαρων τουριστών, ενώ οι διανυκτερεύσεις τους στη Θεσσαλονίκη  αυξήθηκαν σημαντικά κατά 10,84%. Φέτος φιλοδοξούμε να επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο τις γέφυρες τουριστικής συμμαχίας που “χτίσαμε” το 2013 και να αναπτύξουμε μια ισχυρή διεθνή συνεργασία, μέσω της οποίας θα πετύχουμε την ισότιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης. Διότι τουρισμός στη Βόρεια Ελλάδα δεν σημαίνει μόνο ήλιος και θάλασσα, αλλά πολλά περισσότερα όπως πολιτισμός, παράδοση και ιστορία».

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επόμενο άρθροΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ