Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1484396215
1484396215
Την ειλημμένη τους απόφαση να συνεργαστούν με τη Θρακική εταιρεία «Dasteri A.E.» και να κατασκευαστεί, σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, εργοστάσιο παραγωγής συστημάτων εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού για δημόσιους χώρους, παρουσίασαν σήμερα (Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013) στον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, ο πρόεδρος της Αμερικανικής εταιρείας «Hilux and sound off» κ. Μάρκ Λίτκε και ο marketing director της  «Foxconn» κ. Έρικ Τσο, παρουσία του Προέδρου της «Dasteri A.E.» κ. Γιάννη Δαστερίδη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας κ. Βασίλη Δαστερίδη.


Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα η κατασκευή του εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2014, με τον κ. Καράογλου να δηλώνει πως η Πολιτεία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου οι σχετικές άδειες να εγκριθούν το συντομότερο δυνατόν.
«Έχουμε ανάγκη τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τα κεφάλαια για την επένδυση υπάρχουν, η παγκόσμια αγορά είναι ανοικτή σε τεχνολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και είναι πολύ σημαντικό ότι εκπρόσωποι δυο επιχειρηματικών κολοσσών δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» τόνισε ο ΥΜΑΘ υποδεχόμενος στο Διοικητήριο τους κυρίους Λίτκε και Τσό, προσθέτοντας πως η παρουσία των εκπροσώπων των δυο εταιρειών (με κύκλο εργασιών το 2012 108,3 δισεκατομμύρια δολάρια) στην Ελλάδα «αποδεικνύει στην πράξη ότι η Μακεδονία και η Θράκη είναι πραγματικά ένας ελκυστικός προορισμός για επενδυτές».
Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Καράογλου: «Στρώνουμε κόκκινο χαλί σε αυτούς που έρχονται να επενδύσουν, γιατί στη δύσκολη ώρα που περνά ο τόπος μας, είναι πολύ σημαντικό να γίνονται παρόμοιες επενδύσεις, οι οποίες μας βοηθούν να ξεπερνάμε τα κοινωνικά προβλήματα και ειδικότερα αυτό της ανεργίας, που ταλανίζει τη Β. Ελλάδα».
Από την πλευρά τους οι κύριοι Λίτκε και Τσο, καθώς και ο κ. Γιάννης Δαστερίδης, ξεκαθάρισαν πως το πλάνο της επένδυσης θα εξελίσσεται συνεχώς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν θα καθοριστούν ανάλογα με τη ζήτηση που θα έχουν τα προϊόντα που κατασκευάζει η εταιρεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.


«Έχουμε δουλέψει σκληρά και τις επόμενες ημέρες περιμένουμε περαιτέρω εξέλιξη στη δουλειά που έχουμε ήδη κάνει. Με αυτήν την επένδυση είναι φυσικό πως θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα έχουν να κάνουν με τα κέντρα παροχής υπηρεσιών» σημείωσε ο πρόεδρος της “Hilux and sound off», με τον marketing director της  «Foxconn» να τονίζει ότι η σύμπραξη των τριών εταιρειών έχει ως σκοπό «να φέρει την πρόοδο στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Μακεδονία και τη Θράκη».
Τέλος ο Πρόεδρος της «Dasteri A.E.», κ. Γιάννης Δαστερίδης, επισήμανε ότι το πλάνο συνεργασίας μεταξύ των τριών εταιρειών θα εξελίσσεται μέρα με την ημέρα. Όπως είπε: «Σε πρώτη φάση η συνεργασία με τις δυο εταιρείες υπάρχει εδώ και 8 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι έχει αναπτυχθεί ένας πολύ σοβαρός δεσμός εμπιστοσύνης μεταξύ μας και αυτός ήταν ο λόγος που οι δυο εταιρείες ήρθαν στη Β. Ελλάδα ώστε να συνάψουμε νέο συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο θα εμπεριέχει την πλήρη παραγωγή προϊόντων στη Ελλάδα και το service αυτών των προϊόντων, που πουλούν οι δυο όμιλοι από οποιοδήποτε κανάλι διάθεσής τους στην Ευρώπη, να γίνεται στην Ελλάδα». 

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ ΣΤΟ ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΔΩΡΕΑΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΕ ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ