Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ”

1484396186
1484396186
«Το τρίπτυχο αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ενίσχυση της ρευστότητας, στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί τη μοναδική συνταγή εξόδου από την κρίση» τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013.


«Σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη να περιοριστούν δραστικά οι δημόσιες δαπάνες και να αντιμετωπιστούν ριζικά οι τεράστιες πληγές σπατάλης που υπάρχουν στο ελληνικό κράτος. Όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Όπως συμφωνούμε και στο ότι η μείωση του ελλείμματος είναι μονόδρομος, αν θέλουμε να μιλάμε για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ανάπτυξη και σπάσιμο των δεσμών που μας κρατούν δεμένους στην Τρόικα» σημείωσε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2014, ο οποίος κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, δείχνει ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου: «Το πλεόνασμα των 812 εκατομμυρίων ευρώ και η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 0,6% το 2014 μαρτυρούν πως οι θυσίες μας δεν πάνε χαμένες, πως οι κόποι μας πιάνουν τόπο και αποδίδουν καρπούς. Ταυτόχρονα όμως… ξεγυμνώνουν όλους εκείνους που δίνουν λυσσαλέους αγώνες για την επιβίωση του κρατισμού. Ε, δεν θα τους περάσει» σημείωσε μεταξύ άλλων.


Και κατέληξε: «Το παρωχημένο μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόσαμε τα προηγούμενα χρόνια απαξίωσε την επιχειρηματικότητα, ενοχοποίησε την ιδιωτική πρωτοβουλία και εν τέλει έβαλε υποθήκη το μέλλον των επόμενων γενεών. Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε. Και το αλλάζουμε μέρα με την ημέρα, κάνοντας μικρή αλλά σταθερή στροφή προς την παραγωγή και την επιχειρηματική εξωστρέφεια».

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΜΑΘ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΛΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Επόμενο άρθροH ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ