Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ”

1484396394
1484396394
Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησαν σήμερα  ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
Οι δυο υπουργοί χαιρέτησαν την ημερίδα με θέμα: «Αγροτική Πολιτική και Ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της 3ης γιορτής κτηνοτροφίας, ενώ επισκέφθηκαν δυο ελληνικές επιχειρήσεις με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που κατασκευάζουν μια σειρά προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, καθώς και τον ανισόπεδο κόμβο Κ16, στη διασταύρωση Καλοχωρίου.


 Χαιρετίζοντας την ημερίδα της 3ης γιορτής κτηνοτροφίας, ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα ο οποίος, όπως είπε, μπορεί να βοηθήσει άμεσα στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
«Η ελληνική γη εμπεριέχει στο εσωτερικό της το σπόρο της ανάπτυξης. Το σπόρο από τον οποίο θα ανθίσει η νέα ελληνική οικονομία, θα βελτιωθεί το επίπεδο κατάρτισης των απασχολούμενων στη γεωργία, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα καρποφορήσει επιτέλους το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, προσθέτοντας πως «επενδύοντας στη γη, επενδύουμε στο παρόν και στο μέλλον της πατρίδας μας».
Στη συνέχεια οι κύριοι Καράογλου και Χατζηδάκης επισκέφθηκαν δυο ελληνικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπου ενημερώθηκαν για μια σειρά καινοτόμων προϊόντων που παράγονται από ελληνικά χέρια και πωλούνται σε όλη την Ευρώπη, ενώ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα των κοινών δραστηριοτήτων τους, στο εργοτάξιο του ανισόπεδου κόμβου Κ16, όπου παρακολούθησαν από κοντά την πορεία υλοποίησης των εργασιών.


«Το συγκεκριμένο έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ είναι πάρα πολύ σημαντικό για την περιοχή, διότι μας δίνει τη σιγουριά ότι η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει όλα τα έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ. Η Ελλάδα της νέας εποχής, της ανάπτυξης και της προόδου είναι μπροστά μας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Επόμενο άρθροΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ