ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ Κ.Θ.Β.Ε.

1484396474
1484396474
Τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, επισκέφθηκαν σήμερα (Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013)  η νέα Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κα Μένη Λυσαρίδου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του κ. Γιάννης Βούρος, στο πλαίσιο των επαφών τους με τους θεσμικούς φορείς της πόλης.
Η κα. Λυσαρίδου και ο κ. Βούρος ανέλυσαν στον Υπουργό τα προβλήματα και τους στόχους του Κ.Θ.Β.Ε., ενώ από την πλευρά του ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους.


Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός: «Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με δυο καλούς μου φίλους. Τη φίλη Μένη Λυσαρίδου και τον φίλο και παλιό συνάδελφο στο κοινοβούλιο Γιάννη Βούρο. Η ενασχόληση και η αγάπη τους για τον πολιτισμό, σε συνδυασμό με την πολιτική τους εμπειρία, αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας για τον μεγαλύτερο πολιτιστικό οργανισμό της Μακεδονίας και της Θράκης. Με τη συνδρομή όλων, πιστεύω ότι τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα το Κ.Θ.Β.Ε. θα μπορέσουν να λυθούν, επιτρέποντας του να επεκτείνει τις δράσεις του σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Θέλουμε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος να δικαιώσει τον τίτλο του και να γίνει το θέατρο όλης της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, κακώς κάποιοι θεωρούν τον πολιτισμό πολυτέλεια. Ο πολιτισμός ενώνει, διδάσκει και επιμορφώνει. Για εμάς, για την κοινωνία, είναι κομμάτι της ζωής μας και υπαρξιακή μας ανάγκη».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε., κα. Μένη Λυσαρίδου, ευχαρίστησε τον Υπουργό και επισήμανε πως «με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μας, ενημέρωσα τον Υπουργό για τους στόχους της νέας διοίκησης. Τον διαβεβαίωσα ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και οι εργαζόμενοι, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να αναδείξουμε το Κρατικό Θέατρο σε ολοκληρωμένο πόλο πολιτισμού. Το δυναμικό του οργανισμού είναι εξαιρετικό και μας επιτρέπει να κινηθούμε με ασφάλεια και αισιοδοξία για το μέλλον. Ο Υπουργός μας δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα μας και η στήριξή του Υπουργείου προς το Κρατικό Θέατρο θα είναι ουσιαστική».


Τέλος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννης Βούρος, σημείωσε από την πλευρά του πως στη θεατρική σκηνή αντανακλάται το πρόβλημα της κοινωνίας και επομένως ο σχεδιασμός του Κ.Θ.Β.Ε. θα πρέπει να κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. «Μαζί με τον Υπουργό και την πρόεδρο του Δ.Σ. εντοπίσαμε δυο άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούμε. Πρώτον, μέσα στην οικονομική δυσπραγία να βρούμε τρόπο να επιβιώσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και δεύτερον να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια του. Αυτό σημαίνει ότι το θέατρο θα πρέπει να βγει ξανά στην πόλη, ξανά στην περιφέρεια και να ξαναγίνει ένα Κρατικό Θέατρο όλης της Βόρειας Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούρος.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ Β´ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ