Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ Β´ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

1484396477
1484396477
Στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου στο Μελισσοχώρι, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ημέρα έναρξης του Β´ Βαλκανικού Πολέμου στις 19 Ιουνίου 1913, παραβρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Μελισσοχωρίου, στο χώρο όπου ήταν εγκατεστημένο το στρατηγείο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη διάρκεια της τριήμερης μάχης του Κιλκίς-Λαχανά.


Ο κ. Καράογλου, μαζί με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, τον Μητροπολίτη Λαγκαδά-Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη και τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Δημήτρη Σαραμάντο, έκαναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των μακεδονομάχων της Μπάλτζας, ενώ στη συνέχεια ο Υπουργός ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του διοικητή του 9ου Συντάγματος,  ταγματάρχη Αντώνιου Κουτήφαρη,  ο οποίος έχασε τη ζωή του στο πεδίο των μαχών.


Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο Υπουργός δήλωσε τα εξής: «Το Μελισσοχώρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους Βαλκανικούς Πολέμους καθώς εδώ εγκατέστησε ο Αρχιστράτηγος Κωνσταντίνος το κέντρο επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού, από εδώ συντόνιζε τις κινήσεις των ελληνικών μεραρχιών και εδώ ακούστηκε για πρώτη φορά η χαρμόσυνη είδηση της απελευθέρωσης του Κιλκίς και των γύρω περιοχών, ανοίγοντας το δρόμο για την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι δεν ήταν κατακτητικοί, ούτε είχαν επιθετικό χαρακτήρα. Ήταν ένα ξέσπασμα ελευθερίας, χάρη στο οποίο πανάρχαια ελληνικά εδάφη ξαναέγιναν ελληνικά.  Τότε “όπλα” του Ελληνισμού εκείνη την εποχή ήταν το υψηλό φρόνημα ολόκληρου του Έθνους και φυσικά η αγάπη για την ελευθερία. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να μας διακρίνουν και σήμερα στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε ως λαός. Και επειδή την Ελλάδα δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά και οι Έλληνες ξέρουμε να αγωνιζόμαστε ως ήρωες, θα τα καταφέρουμε και πάλι».

Προηγούμενο άρθροΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ “ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ”
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ