ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κ. ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

1484396513
1484396513
Από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και τον Υπουργό κ. Θεόδωρο Καράογλου ξεκίνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, το πρόγραμμα των επαφών του με τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Κουβέλης είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που επισκέπτεται το ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου, μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, περίπου ένα χρόνο μετά την επανασύστασή του.


Ο κ. Καράογλου ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. τόσο για το εύρος των αρμοδιοτήτων του νέου πολυθεματικού Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, όσο και για τις αναπτυξιακές προοπτικές που παρουσιάζονται στη Βόρεια Ελλάδα,  ενώ με την ευκαιρία τον ξενάγησε στην έκθεση «η επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία» που πραγματοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπουργείου.
Στις κοινές δηλώσεις που έκαναν προς τους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Καράογλου  υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς «είναι ένας υπεύθυνος, έμπειρος κοινοβουλευτικός άνδρας, ο οποίος στα χρόνια της πολιτικής του διαδρομής έχει αποδείξει με το έργο και με το λόγο του ότι είναι άνθρωπος του μέτρου, της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, για αυτό το λόγο στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας έβαλε πλάτη και στηρίζει αποφασιστικά την ελληνική κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας».


Όσον αφορά στην παρουσία του κ. Κουβέλη στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης έκανε λόγο για επίσκεψη ουσίας και όχι εθιμοτυπίας.
«Είμαστε βέβαιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, «ότι θα έχουμε την ενεργό συμπαράσταση του κ. Κουβέλη προκειμένου η Μακεδονία και η Θράκη να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματά τους και να γίνει η μεγάλη προσπάθεια για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, ώστε να πετύχουμε την πολυπόθητη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».
Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης ευχαρίστησε τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης για την θερμή υποδοχή και δήλωσε ότι η Μακεδονία και η Θράκη έχουν πολλές δυνατότητες, αρκεί να αξιοποιηθούν.
Όπως δήλωσε σχετικά: «Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης μπορεί να προσφέρει πολλά προς την κατεύθυνση αυτή και ήδη υπάρχουν δράσεις οι οποίες κινούνται προς το δρόμο της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Εκείνο το οποίο θέλω να πω», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, «είναι ότι αυτός ο τόπος και ειδικότερα η Μακεδονία και η Θράκης, οφείλουν να πρωταγωνιστήσουν στη γενικότερη διαδικασία ανάκαμψης της χώρας».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «η Κυβέρνηση θα διανύσει τη θητεία που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Η χώρα δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε διαδικασία εκλογών. Έχουμε βγει στο δρόμο για την έξοδο από την κρίση και αυτόν τον δρόμο πρέπει να τον περπατήσουμε με επιτυχία. Δεν χρειάζονται εκλογές» τόνισε με νόημα.


Τέλος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. επισήμανε ότι πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, διότι όπως είπε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι αναγκαίο να υπάρξει ως νομοθέτημα. «Η δημοκρατία μας έχει ανοχή αλλά ταυτόχρονα έχει και νόμους. Και οι νόμοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Κυρίως να γίνονται σεβαστοί από τους Έλληνες πολίτες. Αυτοί που θέλουν να εκφασίζουν την ελληνική κοινωνία, αυτοί που έχουν μισαλλόδοξο λόγο, πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της νομικής πρόβλεψης, η οποία μπορεί να εξασφαλιστεί με ένα νομοθέτημα σαν και αυτό που πρέπει να υπάρξει και που έχει σχέση με την αντιμετώπιση όλων των φαινομένων ρατσισμού, ξενοφοβίας και μισαλλόδοξου λόγου. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει κοινός τόπος και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε» κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Προηγούμενο άρθροΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗ.ΜΑΡ. ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Μ.Κ.Α. ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ.Θ.
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”