Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

1484396504
1484396504
Στην τελετή αγιασμού των Canadair στην 113 Πτέρυγα Μάχης παραβρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ενόψει της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου, εκδήλωση την οποία τίμησε μεταξύ άλλων με την παρουσία του και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης.


Απευθυνόμενος προς τους πιλότους και το πλήρωμα των Canadair, αλλά και τα μέλη του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ανέφερε ότι με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, ως μονάδες αλλά και ως σύνολο, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας προκειμένου να προστατεύσουμε το περιβάλλον από οποιοδήποτε φυσικό ή άλλου είδους κίνδυνο.


«Προστατεύοντας το περιβάλλον, προστατεύουμε το σπίτι μας. Και προστατεύοντας το σπίτι μας, προστατεύουμε την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Πολιτεία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στο μέτρο φυσικά του εφικτού, για να ενισχύσει τους υπάρχοντες μηχανισμούς προστασίας του περιβάλλοντος.


Αναφορικά με την παρουσία της 383 Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός τη χαρακτήρισε ως «τεκμήριο θωράκισης» του φυσικού περιβάλλοντος της Βόρειας Ελλάδας, ενώ κλείνοντας το χαιρετισμό του εξήρε τον ηρωισμό των πιλότων, των πληρωμάτων των Canadair και των πυροσβεστών οι οποίοι, όπως είπε, «με κίνδυνο της ζωής τους υπερβάλλουν εαυτούς, πράττοντας με αυταπάρνηση το καθήκον τους σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα, δίνοντας όποτε χρειαστεί τη μάχη με τις φλόγες».

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ
Επόμενο άρθροΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ