ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΤΗΣ Μ.Κ.Α. ΤΗΣ ΒΙΠΕΘ

ypes press002
ypes press002

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΒΙ.ΠΕ.Θ.

Στην υπογραφή της συμφωνίας για αναβάθμιση της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων της ΒΙ.ΠΕ.Θ., που επιτεύχθηκε μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ στις 21 Μαρτίου 2013, προχωρούν αύριο (Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 και ώρα 12.15) η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., η ΕΥΑΘ Α.Ε. και η ΕΥΑΘ Παγίων.

Η συμφωνία θα υπογραφεί στο Διοικητήριο, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου.

Σύμφωνα με όσα θα αναφέρονται ρητά στη συμφωνία, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. αναλαμβάνει να αναθέσει και να χρηματοδοτήσει την εκτέλεση του συμφωνηθέντος έργου, στο πλαίσιο αναβάθμισης της Μ.Κ.Α. της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης.

Το ποσό που θα διατεθεί σε πρώτη φάση από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. είναι 3,5 εκατομμύρια ευρώ και η ολοκλήρωση του έργου δεν θα μπορεί να υπερβεί τους 36 μήνες.

Η παραπάνω συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε ύστερα από συστηματική παρακολούθηση του ζητήματος από τον ΥΜΑΘ, θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για δύο λόγους.

Πρώτον διότι λύνει λειτουργικά προβλήματα της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, δίνοντας τα εχέγγυα να αναπτυχθούν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε αυτήν και δεύτερον συμβάλλει ουσιαστικά στον καθαρισμό και στην προστασία του Θερμαϊκού Κόλπου, καθώς και όλης της ευρύτερης περιοχής του οικοσυστήματος.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ