ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ Η ΒΙΠΕΘ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

1484396551
1484396551

 

ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ Η ΒΙ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Ως τη θεμέλιο λίθο που θα λύσει επιτέλους οριστικά το πρόβλημα της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων της ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισαν την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο εκπρόσωπος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. κ. Φίλιππος Κονταξής, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. κ. Νίκος Παπαδάκης και ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων Α.Ε. κ. Αλέξανδρος Αθανασίου.

 «Σήμερα είναι μια νέα ημέρα για τη ΒΙΠΕΘ και το Θερμαϊκό κόλπο. Με την υπογραφή της συμφωνίας για την αναβάθμιση της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης αποδεικνύει ότι κρατά το λόγο του και το δείχνει με πράξεις» δήλωσε ο κ. Καράογλου αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης δεν αντιμετωπίζει το περιβάλλον με επικοινωνιακούς όρους. «Αντίθετα», όπως είπε, «εργαζόμαστε μεθοδικά και ουσιαστικά για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής  συμφωνίας που λύνει προβλήματα».

Σύμφωνα πάντα με τον Υπουργό, η υπογραφή της συμφωνίας είναι πάρα πολύ σημαντική για δυο λόγους. «Πρώτον γιατί συμβάλλει ουσιαστικά στον καθαρισμό και στην προστασία του Θερμαϊκού Κόλπου, καθώς και όλης της ευρύτερης περιοχής αυτού του ιδιαίτερου οικοσυστήματος και δεύτερον διότι λύνει πρακτικά λειτουργικά προβλήματα της ΒΙΠΕΘ, δίνοντας τα εχέγγυα για να αναπτυχθούν νέες επιχειρηματικές δράσεις σε αυτήν και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της».

Προανήγγειλε μάλιστα και μια σειρά συμπληρωματικών δράσεων, που σκοπό θα έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

Αποσαφηνίζοντας ορισμένες λεπτομέρειες της συμφωνίας, ο κ. Καράογλου ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης τάσσεται υπέρ της συνεργασίας και όχι των ακραίων λύσεων.

«Προσωπικά, η θεωρία της ακινησίας δεν με εμπνέει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις βιομηχανίες να σταματήσουν να δουλεύουν και να έχουμε και άλλους χιλιάδες ανέργους» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως πριν την υπογραφή της συμφωνίας προηγήθηκαν διαβουλεύσεις που διήρκησαν πάνω από ένα μήνα.

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, μπορεί η συμφωνία να προβλέπει ως ανώτατο όριο παράδοσης τους 36 μήνες, ωστόσο το Υπουργείο είναι αποφασισμένο να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για την επίσπευσή του, με τον Υπουργό να κάνει λόγο για 18 μήνες.

Από την πλευρά του ο κ. Κονταξής, ως εκπρόσωπος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό για την καταλυτική στάση που κράτησε προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία και εξήρε τη «γόνιμη στάση» που επέδειξαν η ΕΥΑΘ και η ΕΥΑΘ Παγίων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ, κ. Νίκος Παπαδάκης,  έκανε λόγο για μια «σπουδαία ημέρα» και χαρακτήρισε τη Μονάδα Κατεργασίας Αποβλήτων ως «εργαλείο ανάπτυξης», ενώ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων κ. Αλέξανδρος Αθανασίου, έκανε ειδική αναφορά στα οφέλη που θα προκύψουν από τη λειτουργία της Μ.Κ.Α. στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης. «Η Θεσσαλονίκη», είπε, «κερδίζει μια πιο καθαρή θάλασσα και έναν πιο καθαρό Θερμαϊκό» και ευχαρίστησε τον ΥΜΑΘ επειδή «με τη δική του πίεση, προσπάθεια και επιμονή, φτάσαμε στην υπογραφή της συμφωνίας».

 

Προηγούμενο άρθροΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΤΗΣ Μ.Κ.Α. ΤΗΣ ΒΙΠΕΘ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ