ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
Μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, ως κληρονομιά της μακραίωνης ιστορίας της, θα μείνει από αύριο το Πρωτόκολλο παράδοσης της Θεσσαλονίκης που υπογράφηκε στις 26 Οκτωβρίου 1912, καθώς ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου, θα φιλοξενείται και θα εκτίθεται στο Πολεμικό Μουσείο της πόλης.
Η τελετή παράδοσης θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης  την Πέμπτη 04 Απριλίου 2013 και ώρα 19.00, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ  Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.
 Μαζί με το Πρωτόκολλο Παράδοσης της Θεσσαλονίκης, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πολεμικού Μουσείου θα εκτεθούν επίσης το αυθεντικό γραφείο του Ταχσίν Πασά πάνω στο οποίο υπογράφηκε το Πρωτόκολλο και το οποίο είναι δωρεά του κ. Αθανάσιου Φλόκα στο Πολεμικό Μουσείο,  η επετειακή ελληνική σημαία που  υψώθηκε στον Λευκό Πύργο στις 27 Οκτωβρίου 2012 στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Γιορτή Σημαίας-Στα βήματα των ελευθερωτών» που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, το βιβλίο εντυπώσεων της έκθεσης «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913», καθώς και ενθυμήματα και αρχειακό υλικό των επετειακών δράσεων του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.
Στον ίδιο χώρο ήδη εκτίθεται η πρώτη ελληνική σημαία που υψώθηκε στον Λευκό Πύργο στις 28 Οκτωβρίου 1912 και δίπλα ακριβώς βρίσκεται η αίθουσα που εκτίθενται μόνιμα από το Πολεμικό Μουσείο κειμήλια της απελευθέρωσης της Μακεδονίας.

 

Προηγούμενο άρθροΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΚΑΙ ΕΥΖΩΝΩΝ
Επόμενο άρθροΜΕ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013