Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

1484396682
1484396682
Δυναμικό παρόν στη διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας στη Βουλγαρία έδωσε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, από τις 13 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2013, προχωρώντας σε μια σειρά προωθητικών ενεργειών που στόχο έχουν την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Βόρειας Ελλάδας.
Κατά την παραμονή του στη Βουλγαρική πρωτεύουσα, ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε το περίπτερο του ΕΟΤ, συνομίλησε με τις ελληνικές αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στην έκθεση, συναντήθηκε με Βούλγαρους Tour Operators, ενώ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε εκπροσώπους βουλγαρικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Interexpo Center της Σόφιας.
Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης υποστήριξε πως ο τουρισμός, «πέρα από ένας σημαντικός παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης, είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των λαών».


Απηύθυνε μάλιστα πρόσκληση στους Βούλγαρους να επισκεφθούν, όπως είπε, τη Βόρεια Ελλάδα της ευγένειας, του πολιτισμού και της μοναδικής ομορφιάς.  «Σας καλούμε», συνέχισε, «να επιλέξετε για τις διακοπές σας και όχι μόνο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, ώστε να γνωρίσετε τον τόπο μας και του ανθρώπους του και να ανταμειφθείτε με ημέρες ξεγνοιασιάς, που θα σας μείνουν αξέχαστες».

Εξυμνώντας τις ομορφιές της πατρίδας μας, ο κ. Καράογλου επισήμανε πως το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και άλλους αρμόδιους φορείς, θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθεια για την ανάδειξη της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και κάθε ξεχωριστού δήμου, ως ξεχωριστό, ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
«Στην Ελλάδα έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια πανέμορφη χώρα, η οποία έχει πολλά να προσφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένας ευλογημένος τόπος που διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία είναι ικανά να αποτελέσουν άξονες πολύπλευρης τουριστικής ανάπτυξης. Μαγευτικός ήλιος, ιδιαίτερες παραλίες, σπάνιοι μεσογειακοί βιότοποι, πανέμορφα βουνά με ξεχωριστή χλωρίδα, δημιουργούν ένα τουριστικό πλούτο. Με λίγα λόγια η Ελλάδα είναι πολλά περισσότερα από το τουριστικό πρότυπο του ήλιου και της θάλασσας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο ΥΜΑΘ, προσθέτοντας πως όλα τα παραπάνω αποτελούν σημαντικά κεφάλαια, τα οποία λίγες χώρες στον κόσμο μπορούν να ανταγωνιστούν.


Όπως εξήγησε: «Ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα, ως σημαντικός πόλος έλξης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης σε ειδικές μορφές τουρισμού όπως είναι για παράδειγμα η κρουαζιέρα, ο θρησκευτικός, ο ιστορικός και ο ιαματικός τουρισμός, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, ως τόπος συνάντησης των λαών. Ελλάδα, λοιπόν, δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα», κάνοντας ειδική αναφορά στο τετράπτυχο θάλασσα, προσκυνηματικός τουρισμός, χειμερινός τουρισμός και shopping.
Κλείνοντας, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της επικοινωνίας μεταξύ των λαών, η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ομαλών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που ζουν στην ίδια γεωγραφική περιοχή, αλλά και στην αμοιβαία κατανόηση.
«Από εσάς θέλουμε να επισκεφθείτε την Ελλάδα, να γνωρίσετε τις ομορφιές της και να λειτουργήσετε ως οι καλύτεροι διαφημιστές του ελληνικού τουρισμού» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ‘ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ’
Επόμενο άρθροΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ