Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ”

1484396708
1484396708
Για την πορεία υλοποίησης των έξι υπό κατασκευή και τριών υπό μελέτη κάθετων οδικών αξόνων της Εγνατίας Οδού και για τις εργασίες στην εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, από τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», κ. Πάρι Σαββαΐδη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα (Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013), στα γραφεία της εταιρείας.
Ο κ. Σαββαΐδης ανέλυσε διεξοδικά στον Υπουργό την εξέλιξη των έργων  που δρομολογούνται στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές εξέλιξης της εταιρείας μέσω της επέκτασης δραστηριοτήτων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στο εξωτερικό.


Στις δηλώσεις του ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε την Εγνατία Οδό ως ένα «ιδιαίτερα σημαντικό έργο ανάπτυξης», όχι μόνο για τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά για όλη την επικράτεια, αφού όπως είπε ενώνει τη δυτική με την ανατολική πλευρά της χώρας και δίνει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στη δυτική Ευρώπη, στην ανατολή και στις βόρειες Βαλκανικές χώρες.
«Η Εγνατία Οδός Α.Ε.», συνέχισε ο Υπουργός, «είναι ένας μηχανισμός ο οποίος μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά με έργα ανάπτυξης σε όλη τη χώρα. Τα έργα υποδομών φέρνουν ανάπτυξη και δημιουργούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, κάτι που είναι ζητούμενο στη δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους σταθμούς διοδίων, ο κ. Καράογλου τόνισε πως: «Υπάρχουν συγκεκριμένες συμφωνίες και δεσμεύσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση ώστε να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση των χρηστών των αυτοκινητοδρόμων. Όμως είναι σαφές ότι οι χρήστες πρέπει να πληρώνουν. Σαφέστατα πρέπει να υπάρχει μια διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για αυτούς που πηγαινοέρχονται καθημερινά, από εκεί και πέρα όμως ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει το κόστος για τη συντήρηση των έργων και άρα είναι λογικό ότι θα πρέπει να υπάρχει μια επιβάρυνση για τους χρήστες»
Τέλος ο κ. Καράογλου ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, σε ξενοδοχείο της πόλης, το ΥΜΑΘ θα διοργανώσει ημερίδα όπου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, θα ενημερωθούν οι φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης για την ανάπτυξη και τις υποδομές στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ