ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ “ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ 1912-1913”

1484396788
1484396788
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τα εγκαίνια της έκθεσης «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913» που φιλοξενείται στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου τόνισε πως «χάρη στην εποποιία του 1912-1913, στο μεγαλύτερο ελληνικό στρατιωτικό άθλο μετά το 1821 και στη θυσία όλων εκείνων που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ της πατρίδας, μπορούμε και αναπνέουμε σήμερα τον αέρα της ελευθερίας».
Έναν αιώνα μετά, πρόσθεσε, «θυμόμαστε και τιμούμε τους πρωταγωνιστές εκείνων των θριάμβων, που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους μας», σημειώνοντας παράλληλα πως «η θυσία τους για την εθνική μας ανεξαρτησία ανέδειξε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής» και «στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας για τη δύσκολη εποχή που βιώνει σήμερα ο Ελληνισμός».

Αναφερόμενος στη σημασία των εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΥΜΑΘ για την εκατονταετηρίδα της απελευθέρωσης, ο κ. Καράογλου τόνισε πως ο στόχος των δράσεων του Υπουργείου, είναι «να ανυψώσουμε το εθνικό φρόνημα της κοινωνίας» και να «μεταφέρουμε σε όλους τους Έλληνες τον εθνικό παλμό εκείνης της ιστορικής περιόδου».
«Οφείλουμε και πρέπει να τιμήσουμε το ηρωικό χθες, να αντιμετωπίσουμε περήφανα το σήμερα και να οραματιστούμε ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων» είπε, επισημαίνοντας πως «η ιστορική λήθη βλάπτει τη συλλογική μνήμη, για αυτό λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον».
Κλείνοντας, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισήμανε πως η σημερινή κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα πριν επιτύχουμε την πολυπόθητη ανάκαμψη.
«Ένα είναι το σίγουρο. Η χώρα μας θα περάσει τον κάβο. Ωστόσο απαιτείται από όλους πατριωτισμός. Η αναγέννηση της Ελλάδας χρειάζεται υπέρβαση, αποφασιστικότητα και διαρκή αγώνα από όλους, για να αποδείξουμε σε όλη την υφήλιο ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση, αλλά διακατέχεται από αξίες και αθάνατα ιδανικά. Η Ελλάδα είναι μια περήφανη χώρα και οι  Έλληνες ένας περήφανος λαός.   Και φυσικά θα τα καταφέρουμε για άλλη μια φορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ”