ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΩΝ Η Π Α κ ROBERT SANDERS

1484396804
1484396804
Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Διοικητήριο πραγματοποίησε σήμερα (Παρασκευή 14-09-2012) ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Robert Sanders, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και επικεντρώθηκε σε θέματα ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας.

«Με τις Η.Π.Α. η Ελλάδα μοιράζεται ισχυρούς δεσμούς φιλίας και σεβασμού και οι διμερείς μας σχέσεις παραμένουν δυνατές» είπε αρχικά ο κ. Καράογλου, για να προσθέσει λίγο αργότερα πως «αν και η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και καθημερινά αντιμετωπίζει διαρκείς προκλήσεις, στο τέλος θα καταφέρει να βγει νικήτρια και από αυτήν τη μάχη. Παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις, δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη και αγωνιζόμαστε προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό» κατέληξε ο Υπουργός.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κ. Ρόμπερτ Σάντερς, ο οποίο με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη θερμή υποδοχή και δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε δε πως προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία με τις Ελληνικές αρχές και άλλους παράγοντες της Β. Ελλάδος, ώστε να προωθήσουν περαιτέρω την κατανόηση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ελλάδας. Τέλος εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσει την άριστη, όπως είπε, συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο χωρών, όλα αυτά τα χρόνια».

Προηγούμενο άρθρο‘ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ’ – Αρθρο του ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ
Επόμενο άρθρο‘Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΩΣ ΓΕΦΥΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ’ – Αρθρο του ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ