ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

1484396801
1484396801
Για τις προοπτικές συνεργασίας σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων συζήτησαν σήμερα (Παρασκευή 14-09-2012) στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου των Εβραϊκών Οργανισμών της Γαλλίας Dr. Richard Prasquier,  τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος τελεί και πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, καθώς και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου των Εβραϊκών Οργανισμών της Γαλλίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Καράογλου μετά το τέλος της συνάντησης: «Καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει ενταχθεί στο “εθνικό δίκτυο μαρτυρικών πόλεων 1940-1945”, την αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου των Εβραϊκών Οργανισμών της Γαλλίας.
Αυτή η επίσκεψη επιβεβαιώνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο τις άριστες ελληνοισραηλιτικές σχέσεις  και αποδεικνύει πως παρά το γεγονός οτι η χώρα μας βιώνει τις δικές της αγωνίες, εν τούτοις δεν είναι μόνη.
Ελλάδα και Ισραήλ μοιράζονται κοινές αντιλήψεις για τη Μεσόγειο και μπορούν να οικοδομήσουν σχέσεις αμοιβαίας οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.
Άλλωστε, όπως είπε και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ: “Δεν υπάρχουν άλλοι δυο λαοί που να έχουν σημαδέψει με τέτοιο τρόπο τον κόσμο”». 

Προηγούμενο άρθρο‘ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ’ – Αρθρο του ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ
Επόμενο άρθρο‘Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΩΣ ΓΕΦΥΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ’ – Αρθρο του ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ