Σειρά επισκέψεων και επαφών του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης με υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

1484396869
1484396869
Σειρά επισκέψεων και επαφών με υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είχε σήμερα  Πέμπτη, 12-07-2012, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, με την ευκαιρία της κορύφωσης της αντιπυρικής περιόδου.

Οι επισκέψεις άρχισαν από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Απευθυνόμενους στους άνδρες της Άμεσης Δράσης, ο Υπουργός τους ευχαρίστησε για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν να διατηρήσουν το νόμο και την τάξη σε όλο το Νομό Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξέρω ότι επιτελείτε το καθήκον σας κάτω από πολύ δύσκολες, οικονομικές και όχι μόνο, συνθήκες, με συνείδηση και με πολύ μεγάλο κουράγιο. Θέλω να συνεχίσετε το έργο σας και να γνωρίζετε ότι έχουμε μεγάλες υποχρεώσεις απέναντί σας, τις οποίες δεν ξεχνάμε ποτέ».

Αμέσως μετά ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε το φυλάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Σέιχ Σου, όπου ενημερώθηκε για τα μέτρα πρόληψης που έχει λάβει η Υπηρεσία για τους θερινούς μήνες.

Επόμενος σταθμός του Υ.ΜΑ-Θ ήταν η 113 Πτέρυγα Μάχης, η 383 Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών καθώς και το αερομεταφερόμενο τμήμα της Ε.Μ.Α.Κ. το οποίο εδρεύει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Απευθυνόμενος στα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Υπουργός τους ευχαρίστησε γιατί, όπως είπε, «σε μια δύσκολη περίοδο, υπερβάλλουν εαυτούς. Πράττουν με αυταπάρνηση το καθήκον τους και παρά την οικονομική κρίση στέκονται στο ύψος των περιστάσεων δίνοντας, κάθε φορά που θα χρειαστεί, τη μάχη με τις φλόγες».

«Η αυτοθυσία τους», τόνισε ο κ. Καράογλου, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, καθώς στελέχη, πιλότοι, μηχανικοί και όλο το τεχνικό επιτελείο εργάζονται σκληρά προκειμένου να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στο δύσκολο έργο που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα. Η διατήρηση της 383 Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών στη Θεσσαλονίκη διασφαλίζει ότι διαθέτουμε τα εχέγγυα προκειμένου να θωρακίσουμε το φυσικό περιβάλλον της Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης από πυρκαγιές».

Και κατέληξε ο Υπουργός: «Σε μια περίοδο κατά την οποία όλοι μας πρέπει να σκεφτόμαστε στο “εμείς” και όχι στο “εγώ”, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων. Σε όλα τα στελέχη εύχομαι καλή δύναμη».

Προηγούμενο άρθροΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”
Επόμενο άρθροΤα μέλη του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού υποδέχτηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ο Υπουργός Θεόδωρος Καράογλου