Εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου με τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Wolfgang Hoelscher- Obermaier

1484396876
1484396876
Με  το Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας  στη Θεσσαλονίκη, κ. Wolfgang Hoelscher- Obermaier, συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.


Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός επεσήμανε τη σημασία της επανασύστασης του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και τον κεντρικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας. Επίσης, αναφέρθηκε στις βασικές προϋποθέσεις, που έχει θέσει η Κυβέρνηση, για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την επιτάχυνση της ανάπτυξης.
 Πρώτον, στην ύπαρξη ενός σταθερού πολιτικού συστήματος, το οποίο αντιπροσωπεύει η Κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με πλατειά κοινωνική βάση.  Δεύτερον, στη διασφάλιση ευνοϊκού επενδυτικού πλαισίου. Τρίτον, στη δημιουργία σταθερού φορολογικού συστήματος. Και τέταρτον, στη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας.
Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δράσεις του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και κυρίως για τη δραστηριότητα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η οποία προσφέρει δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών αλλά και σε διμερές ελληνογερμανικό επίπεδο για την αλλαγή του επενδυτικού και αναπτυξιακού κλίματος.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης με Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΟμιλία για τις προγραμματικές δηλώσεις