Η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης τίμησε σήμερα την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και των 99 χρόνων της λειτουργίας της

1484396897
1484396897
Η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης  τίμησε  σήμερα την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και των 99 χρόνων της λειτουργίας της, υπό διαφορετικούς ιστορικά  μανδύες, ως εκφραστής της Κεντρικής Διοίκησης και ως εκπρόσωπος των εκάστοτε Ελληνικών Κυβερνήσεων στον Βορειοελλαδικό χώρο. Τούτο, υπό την στέγη του διατηρητέου νεοκλασικού της κτιρίου που στην συνείδηση των Θεσσαλονικέων και των Βορειοελλαδιτών, Μακεδόνων και Θρακών, έχει καθιερωθεί ως «Διοικητήριο».
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό στον 2ο όροφο του κτιρίου και είχε εσωτερικό χαρακτήρα, παρευρέθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι της Γ.Γ.Μ.Θ., όπως και όλοι οι υπάλληλοι των συστεγαζόμενων και φιλοξενούμενων φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, δηλαδή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης, του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς,, του ΔΟΑΤΑΠ, της Διεύθυνσης του ΥΠΕΞ, της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, τα Αυτοτελή Γραφεία, το ΚΕΣΑΘΕΑ, κλπ.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης, Καθηγητής Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου και τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Δρ. κ. Ε. Χεκίμογλου, ο οποίος και εκτενώς αναφέρθηκε στα γεγονότα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και στην ιστορική πορεία του κτιρίου του Διοικητηρίου που σαν τέτοιο συνόδευσε τις εξελίξεις της πόλης, αποτελώντας σύμβολο της ενότητας και σημείο αναφοράς του Λαού.
Η Θεσσαλονίκη, ελεύθερη εδώ και 100 χρόνια από τον ζυγό, παίζει σήμερα τον δικό της ρόλο στον Ελληνικό χώρο και η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας- Θράκης, σημερινή έκφραση μιας Δημόσιας και Διοικητικής ιστορίας 99 ετών, συμπαρίσταται στον ρόλο αυτό. Το μέλλον της Θεσσαλονίκης αποτελεί και είναι συνάρτηση του μέλλοντος της Ελλάδας. Το μέλλον της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας- Θράκης και ο μελλοντικός της ρόλος βρίσκονται στα χέρια της εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και των αποφάσεών της.

Ομιλία του Δρ. Ευάγγελου Χεκίμογλου (YOUTUBE)

Προηγούμενο άρθροΕθιμοτυπική συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Μακεδονίας – Θράκης με τον νέο Γενικό Πρόξενο της Κύπρου
Επόμενο άρθροΑνοικτός Διαγωνισμός-Διευκρινήσεις