Διαμαρτυρία των εργαζομένων για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης

ypes press002
ypes press002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πάγια θέση του Συλλόγου των υπαλλήλων του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ήταν η αναβάθμιση του φορέα με την εκχώρηση επιπλέον ουσιαστικών αρμοδιοτήτων για την ενίσχυση του επιτελικού του ρόλου.

Οι προτάσεις μας για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου λειτουργίας του φορέα, που θα συνδυάζει και θα συντονίζει τις θεσμικά διαχωρισμένες πολιτικές για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις υποδομές, αντικείμενο του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, με επιπλέον αρμοδιότητες από το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο ενταχθήκαμε ως Γενική Γραμματεία, προκειμένου να υπάρξει μια στρατηγική ολοκληρωμένης περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης, ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη.

Αντίθετα, μετά από σωρεία υποσχέσεων και «ρητών δεσμεύσεων» ο φορέας καταργείται με πρόσχημα τον περιορισμό των δαπανών και  τη συνειδητή ερμηνεία του επιτελικού κράτους μόνο ως εργαλείου για την αριθμητική μείωση του δημοσίου τομέα και όχι την αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία του.

Ως υπάλληλοι απορρίπτουμε την κατάργηση του φορέα και εμμένουμε στη θέση μας για αναβάθμισή του.

Περήφανοι για τις προσπάθειες και τη δουλειά μας καλούμε όλους τους φορείς της πόλης, της Μακεδονίας, της Θράκης αλλά και όλους τους πολίτες που πιστεύουν στην ανάγκη για ενίσχυση της αποκέντρωσης να πάρουν σαφή θέση και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

Μετά από απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης προχωράμε σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Διοικητήριο.

Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός, είναι ταξικός και οι φωνές μας ενώνονται μ’ αυτές όλων των εργαζομένων που πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης.

 

Θεσσαλονίκη 14/1/2012     

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. Γ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΑ ΔΙΕΤΙΑ
Επόμενο άρθροΕθιμοτυπική συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Μακεδονίας – Θράκης με τον νέο Γενικό Πρόξενο της Κύπρου