Μήνυμα της Θ. Τζάκρη για τη νέα σχολική χρονιά

ypes press002
ypes press002
Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θ. Τζάκρη παρέστη σήμερα στην τελετή αγιασμού στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών και απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, πρώτα εμείς οι μεγαλύτεροι καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις, αποδεικνύοντας στα παιδιά μας ότι το ενδιαφέρον μας γι’  αυτά δεν είναι μόνο διαχρονικό αλλά και ουσιαστικό.

Οι αλλαγές που επιχειρούνται στοχεύουν στην ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας και στην προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης, που μπορεί να δώσει μια νέα διάσταση στη μάθηση, η οποία εναρμονίζεται με τις συνθήκες που αφορούν στο μέλλον όλων μας.

Η εποχή των υποσχέσεων και των εξαγγελιών ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν θαύματα, υπάρχει όμως η δέσμευση για αδιάκοπο αγώνα που μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Βρισκόμαστε ήδη στα πρώτα βήματα αυτής της διαδρομής, με μοναδικό στόχο την επιτυχία. Να γίνουν δηλαδή τα σχολεία μας χώροι πολύτιμης και ανεξάντλητης γνώσης, που θα βοηθούν τους μαθητές να διαμορφώνουν ελεύθερη, δημιουργική σχέψη, ισχυρό χαρακτήρα και να οριοθετούν τις ανάγκες, κατευθύνοντας τα παιδιά μας σ’ εκείνες τις επιλογές οι οποίες δυναμώνουν τον κοινωνικό ιστό και παράλληλα εξασφαλίζουν ένα σίγουρο και αποδοτικό μέλλον για όλους.

Πιστεύοντας απόλυτα στις δυνατότητες που έχει η νέα γενιά, εύχομαι καλή χρονιά στις νέες και στους νέους που καλούνται να δημιουργήσουν και να αισθανθούν την κάθε τους στιγμή μέσα στα σχολεία.

Στους φίλους εκπαιδευτικούς εύχομαι ένα καλό ταξίδι στον απέραντο κόσμο της γνώσης και της προσφοράς και στους γονείς να χαίρονται τα παιδιά τους και να τα στηρίζουν στις προσπάθειές τους».

Προηγούμενο άρθρο‘Η Θεσσαλονίκη ως πόλος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης’ – Αρθρο της Θ. Τζάκρη στο ένθετο της εφημερίδας ‘τυπος Θεσσαλονίκης’ για την 75η ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη με τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και Ελληνογερμανικούς φορείς