Συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης

1484396975
1484396975
Συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κα Θεοδώρα Τζάκρη, πραγματοποίησε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Τζάκρη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προτάσεις της Τεχνόπολης για την ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Πληροφορικής της Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης και του ρόλου που μπορούν να παίξουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης επίσης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί σε σχέση με την ανάπτυξη της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε από την πλευρά της το Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης για τις δυνατότητες συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών σε θέματα όπως η Διοικητική Μεταρρύθμιση και του Προγράμματος Καλλικράτης και των νέων ευκαιριών που ανοίγει.

Ενδεικτικά, μέρος αυτής της συνεργασίας θα μπορούσε είναι η υποβολή προτάσεων από την Τεχνόπολη για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος -και όχι μόνο- αξιοποιώντας την εμπειρία που ήδη υπάρχει από την ανάπτυξη της Τεχνόπολης.

Επιπρόσθετα, θα εξεταστούν οι δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης προσωπικού της Δ.Δ. σε νέες τεχνολογίες και η αξιοποίηση των σχετικών υποδομών της Τεχνόπολης.

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε μία ευκαιρία να επεκταθεί η επικοινωνία του Υπουργείου με φορείς της Βόρειας Ελλάδος, προκειμένου να αποτελέσει την αρχή για τη διερεύνηση κοινών πεδίων δράσης, αλλά και συμβολής στο ξεπέρασμα της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη στους Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών στη Βέννα Ροδόπης και στο Φυλάκιο Έβρου
Επόμενο άρθροΕκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης με θέμα “Ενέργεια και περιβάλλον” πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πτολεμαΐδα με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας Περιβάλλοντος