Δήλωση της Υφυπουργού κ. Θ. Τζάκρη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ypes press002
ypes press002
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θ. Τζάκρη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής μας και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η Ελλάδα, οι γυναίκες αποτελούν ζωτικό κομμάτι του κοινωνικού και οικονομικού ιστού στο οποίο πρέπει να έχουμε συνεχώς στραμμένη την προσοχή μας.

Η ίση συμμετοχή των γυναικών στο δημόσιο βίο ενισχύει ουσιαστικά τη δημοκρατία, εμπλουτίζει την πολιτική ζωή μιας χώρας με νέες εμπειρίες, νέες αξίες, νέα ιδανικά, αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό και συμβάλλει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είναι απτό παράδειγμα μίας ευνομούμενης κοινωνίας και ενός κράτος δικαίου.

Στην κατεύθυνση αυτή και ιδιαίτερα στην προστασία των δικαιωμάτων της γυναίκας, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες προχωρούν ισότιμα μαζί με όλες τις κοινωνικές ομάδες και ότι δεν αποκλείονται από την συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου.

Ιδιαίτερα η γυναίκα αγρότισσα, η εργάτρια, η γυναίκα του μόχθου πρέπει να στηριχτεί γιατί είναι αυτή που παλεύει σε σκληρές συνθήκες για την επιβίωσή της και για την επιβίωση της οικογένειάς της. Μόνο με αδιάκοπο αγώνα, συνεχή στήριξη και κοινωνική αλληλεγγύη οι γυναίκες θα νιώσουν ότι η ισότητα γίνεται πραγματικότητα και ότι θα εκλείψουν οι αδικίες σε βάρος τους.
Πρέπει να παλέψουμε για να καταργήσουμε λογικές διαχωρισμού και αποκλεισμού στην κοινωνία μας. Τιμή στην γυναίκα, τιμή στον αγώνα της για ισότητα».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της Θ. Τζάκρη με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Πέλλας
Επόμενο άρθροΣτη συζήτηση που διοργάνωσε το Γραφείο Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως με θέμα “Μοντέλα Ένταξης Μεταναστών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ” συμμετείχε η Υφυπουργός κ. Θ. Τζάκρη