Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

1484397449
1484397449
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης  με αφορμή  τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο ΥΜΑΘ, εκπαιδευτικούς και  μαθητές που συμμετέχουν σε περιβαλλοντικά προγράμματα σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Υπουργός παρέδωσε αναμνηστικά διπλώματα σ´ όλους όσους συμμετείχαν στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πρόσφερε από ένα κάδο κομποστοποίησης σε κάθε σχολείο, ώστε οι μαθητές να ενημερωθούν και να κάνουν πράξη  την καλύτερη διαχείριση των οργανικών υπολειμμάτων.
Αναφερόμενος στην σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο  Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης  δήλωσε:
«Είναι η πιο μεγάλη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για τις επόμενες γενιές. Γνωρίζουμε όλοι ότι η κλιματική αλλαγή, είναι ένα μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε όλοι σαν παγκοσμία κοινότητα να το κερδίσουμε. Είναι πολύ βασικό να γίνει βίωμα του καθενός,  η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και πολλές φορές αυτό διδάσκεται, όχι προς, αλλά από τους μικρούς προς τους μεγάλους.
Είναι πολύ σημαντική η  επένδυση στην ενδυνάμωση μιας νέας νοοτροπίας που οφείλουμε ως κοινωνία να αναπτύξουμε , που είναι η νέα κουλτούρα  στην οποία πρέπει να  περιέχεται η προστασία και η αγάπη στο περιβάλλον.
Είναι ένας άλλος τρόπος να πετύχουμε την αειφόρο ανάπτυξη. Δηλαδή τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και στο ανθρώπινο κεφάλαιο, που είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να αποδώσουμε ως κοινωνία.
Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, η εκπαιδευτική κοινότητα Θεσσαλονίκης και οι γονείς, είμαστε εκείνοι, που μπορούμε να «μπολιάσουμε» τις παιδικές ψυχές με τα νέα ιδεώδη, για να οικοδομήσουμε μια ασφαλή και υγιή κοινωνία. Μια τέτοια κοινωνία όμως, πρέπει να έχει σε υψηλή προτεραιότητα το περιβάλλον
».

Χαιρετισμό στην  εκδήλωση που διοργάνωσε το ΥΜΑΘ, απηύθυναν ο κ. Γεώργιος  Καρατάσιος Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο όποιος μετέφερε και μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ‘Αρη Σπηλιωτόπουλου, ο κ. Γιώργος Κυρίζογλου διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και ο κ. Σταύρος Παπουτσής αναπληρωτής διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

 Το δικό της ξεχωριστό μήνυμα για την Παγκοσμία Ημέρα Περιβάλλοντος, έστειλε εκ μέρους όλων των μαθητών που πήραν μέρος στην εκδήλωση, η Δέσποινα Μιχάλογλου από το 14ο Νηπιαγωγείο Συκεών, η οποία αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την γιορτή, είπε ότι όλα τα παιδιά θα προσέχουν και θα φροντίζουν για ένα καθαρό περιβάλλον.

   Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Υπουργείου,  παρουσίασαν τις εικαστικές τους δημιουργίες για το περιβάλλον, παρακολούθησαν κουκλοθέατρο και εργαστήρια για τη σωστή επιλογή φυσικών πόρων και προϊόντων για την ανακύκλωση.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την  Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας  και τη Διεύθυνση Προστασίας και Ανάπτυξης του Θερμαϊκού Κόλπου του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Υπουργείου για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, πήραν μέρος  δάσκαλοι και μαθητές ,από το Πειραματικό Σχολείο ΑΠΘ, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, το 61ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το 37ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, το Δημοτικό Σχολείο Ν. Μεσημβρίας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας, το Δημοτικό Σχολείο Χαλκηδόνας, το 14ο Νηπιαγωγείο Συκεών, το 50 Νηπιαγωγείο Συκεών , το Δημοτικό Σχολείο Δρυμού και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης.
 

Προηγούμενο άρθροΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ – ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤ.ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ 10¨30πμ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΥ 17-19 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ